Fick med sig oavgjort efter kontroversiellt mål

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

avSebastian Parkkila

FOTBOLL

Efter ett kontroversiellt mål fick Gefle och Helsingborg nöja sig med en poäng vardera.

Detta trots ett slutminutsdrama med flera jättechanser.

Missarna innebär istället att Helsingborg misslyckas med att klättra i toppen.

Helsingborg jagar Falkenberg i toppen av Superettan-tabellen. En seger mot Gefle skulle innebära att laget endast är en poäng bakom – med en match till godo.

Men det var Gefle som tog ledningen efter en kontring som startades av Piotr Johansson. Han drev bollen från egen planhalva och släppte den till Erik Törnros, som sedan enkelt kunde placera in bollen i den 38:e minuten.

Målet ledde däremot till irritation. Helsingborgsspelarna protesterade högljutt och menade att de skulle ha haft en frispark innan kontringen startades, då Abubakari gick ned utanför Gefles straffområde.

Dramatiska slutminuter

Men det skulle inte dröja långt in på den andra halveken innan mittbacken Carl Johansson kunde stöta in kvitteringen på en hörna.

Helsingborg lyckades däremot inte få till ett riktigt tryck för att ta med sig tre poäng hem förrän under övertidsminuterna. Då blev det plötsligt riktigt dramatiskt.

Först fick Alexander Timossi Andersson ett jätteläge, men kunde inte rikta volleyn rätt. Sedan, i matchens absolut sista situation, blev det jättedrama när Helsingborg fick en frispark.

Först träffade Bojanic stolpen varpå Anders Randrup misslyckades med att nicka in returen.

Resultatet innebär att Helsingborg stannar på fjärde plats i tabellen medan Gefle återfinns på 14:e plats.

Laddar Matchlista
Nykomlingar i Allsvenskan på 2010-talet – så gick det 00:32
ARTIKELN HANDLAR OM