Klart: Papagiannopoulos har skrivit på för FCK

avFredrik Jönsson

Sotirios Papagiannopoulos är klar för FC Köpenhamn.

Den danska klubben har presenterat försvararen.

– Jag kommer att göra allt jag kan för att hjälpa klubben till titlar och framgång. Det är en stor dag för mig, säger ”Sotte” till FCK:s hemsida.

Sotirios Papagiannapoulos gjorde sin sista match för Östersunds FK i går. Efter slutsignalen bekräftade klubben att mittbacken flyttar från Jämtland.

I dag presenterades mittbacken av FC Köpenhamn. Han har skrivit på för fyra år med den danska storklubben.

– Vi har följt honom länge och vi är särskilt imponerande av hans spel i Europa League. Han är snabb, fysiskt stark och bra med bollen - han har spelat både internationellt och i landslaget, säger FCK:s tränare Ståle Solbakken till FCK:s hemsida.

Kommer bära nummer fyra

Papagiannopoulos får nummer fyra i FCK.

– Jag ser det här som ett stort framsteg i min karriär. Jag har haft en bra tid i Östersund, men nu ser jag verkligen fram emot denna stora utmaningen. FCK är Skandinaviens största klubb och den bästa i ett internationellt perspektiv. Jag ser fram emot att bli en del av det och jag kommer att göra allt jag kan för att hjälpa klubben till titlar och framgång. Det är en stor dag för mig och jag kan inte vänta med att komma igång ", säger Sotirios Papagiannopoulos.

”Sotte” uppges vara VM-reserv på hemmaplan.

Papagiannopoulos ser ut att ersätta Erik Johansson som är på väg till AIK eller Djurgården.

ARTIKELN HANDLAR OM