”Trodde vi spelade på Bajens hemmaplan”

MFF-stjärnans pik – när han hör om Dif:s usla facit

avMalin Wahlberg, Pelle Strandman

Publikfest på Tele2 Arena – då talar allt för Djurgårdsförlust.

Blåränderna har bara vunnit en match (!) av 18 inför 20 000 åskådare eller fler på arenan.

– Jag trodde att vi spelade på neutral bana – på Hammarbys hemmabana, säger Rasmus Bengtsson till Sportbladet.

Det har talats länge om derbyspöken i Djurgården men faktum är att det inte bara är i stormatcher mot lokalrivalerna som klubben har haft det kämpigt.

En snabb sammanräkning avslöjar att det endast har blivit en enda seger av totalt 18 matcher då 20 000 eller fler har besökt Tele2 Arena – bland annat mot lag som IFK Norrköping, Sirius, Elfsborg – och Malmö FF.

– Det är ju bra för oss, konstaterar Behrang Safari inför torsdagens cupfinal.

Inte blir det mindre fördelaktigt för de svenska mästarna när de väntas få ett rekordstort stöd hemifrån i form av 5 000 tillresta fans.

Något som uppskattas rejält av MFF-spelarna.

– Det är helt fantastiskt. Det kommer vara jätteviktigt med det stödet. Våra fans är jättefina när de trummar på så det blir ett fantastiskt stöd, säger Safari och får medhåll från Carlos Strandberg.

– Det är klart att det är skönt. Kul att så många följer oss upp och stöttar laget. Det ger en extra boost.

”Krig på läktaren och planen”

Vad tänker du om att Dif endast vunnit en av 18 matcher här inför 20 000 åskådare?

– Äh, jag är inte så mycket för statistik. Djurgården är ett bra lag. Vad de har presterat tidigare och vad de har för historik har jag inte så bra koll på, säger Strandberg.

Markus Rosenberg:

– De är nog vana vid mycket publik så det tänker jag inte på.

– Jag tänker att det är härligt att så många MFF:are kommer.

Mötet mellan Djurgården och Malmö blir det tredje den här våren. Förra veckan vann MFF hemma med 1–0 men när laget mötte Dif borta i april blev det klar förlust med 0–3.

Någon hemmaplansfördel i cupfinalen blir det dock inte tal om, enligt gästernas mittback Rasmus Bengtsson – som med en syrlig kommentar hävdar att Tele2 Arena är hemmaborg för att annat lag än Djurgården.

– Jag trodde att det var neutral bana, att det är Hammarbys hemmabana. Men det blir jämt i morgon, de kommer ha sitt stöd och vi kommer ha vårt stöd. Det blir krig både på läktaren och på planen.

”Extra push i arslet”

I Djurgårdslägret råder det dock inget tvivel om vilket lag som kommer gynnas av att cupen avgörs på Tele2:s konstgräs.

– Inramningen kommer bli fantastisk, bra väder och folk är lediga. Jag ser fram emot det väldigt mycket, säger Jonas Olsson och tillägger:

– Det är jättekul att vi fick den hemma, jag gillar Malmöstadion också, men på hemmaplan i Stockholm med det stödet vi har här, det känns som att det kommer att betyda väldigt mycket för oss. Jag tycker att matchen kommer i ett bra skede, vi har sladdat i allsvenskan så det är ett jättebra läge att vända på säsongen.

Kerim Mrabti:

– Det gäller att alla sjunger med oavsett medgång eller motgång och det vet vi att de kommer att göra. Det blir en extra push i arslet på vägen framåt.