Jonas Eriksson

Jonas Eriksson avslutar domarkarriären

Av: 

Emelie Fredriksson

FOTBOLL

Efter VM-petningen.

Nu väljer svenske domaren Jonas Eriksson att avsluta karriären.

– Det finns ingen transparens, det finns nepotism och det kan jag inte acceptera. Det finns ett ledarskap som gör att jag inte vill fortsätta, säger han till SVT.

Jonas Eriksson har dömt många stora matcher under sin domarkarriär och hade siktet inställt på sommarens fotbolls-VM.

Men i höstas fanns listan på VM-domarna på tidningar på nätet, och det var där han först fick veta att hans namn saknades.

Först 37 dagar senare – 15 minuter innan Kalle Anka på julafton – fick han beskedet av Uefas och Fifas domarchef, tidigare världsdomaren Pierluigi Collina, och både tajmingen och den luddiga förklaringen om politik och ålderstyper irriterade svensken.

”Ledarskap som är svårt att acceptera”

Nu väljer 44-åringen att avsluta karriären i förtid. Petningen från VM är en bidragande orsak och han känner att glädjen är på väg bort.

– Det finns en brist på dialog, feedback, hur man pratar med domare och ger besked. Vi fick läsa om i tidningarna att vi inte fick en VM-plats. Ingen har pratat med oss. Den typen av ledarskap är svår att acceptera och lusten och passionen som man drivs av försvinner när man inte får något tillbaka, säger han till SVT.

Han nämner också nepotism och tycker att Sverige och att de svenska domarna inte får de matcher och platser de förtjänar.

Nu kommer Eriksson fokusera fullt ut på sin familj.

– Nu ska jag vara hemma med familjen och spela fotboll med tjejerna. Jag har haft 100+ i resdagar varje år och det har varit mycket helger. Det ska bli skönt att inte vara så jäkla låst, säger han.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in veckans matcher på Europatipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

”Jag behöver inte bry mig om pengar”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Jonas Eriksson

Fotbolls-VM