Wenger: ”Var nära att värva Ronaldo – försökte med Messi”

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Arsène Wenger har tackat för sig i Arsenal.

Nu berättar tränaren att han var nära att värva Cristiano Ronaldo – och att han försökte med Lionel Messi.

– Det finns alltid saker du kunde ha gjort annorlunda, säger Wenger till Arsenals hemsida.

I söndags gjorde Arsené Wenger, 68, sin sista match som tränare för Arsenal.

Efter 22 säsonger, 3 Premier League-titlar och 7 FA-cuptitlar fick han sluta sin tid i klubben som vinnare (1–0 borta mot Huddersfield) och i förra veckan avslöjade fransmannen att han fortfarande är het på marknaden.

– Jag har fått fler erbjudanden än jag väntat mig, sa 68-åringen.

”Var här med sin mamma”

Samtidigt är det många som vill prata med honom om hans tid i Arsenal.

I en intervju publicerad på Arsenals hemsida berättar han bland annat om drömvärvningar som glidit honom ur händerna – och att Cristiano Ronaldo kunde ha hamnat i Arsenal i stället för Manchester United 2003.

– Den uppenbara spelaren (som Arsenal missade) som jag kan komma på är Cristiano Ronaldo. Han var här med sin mamma och vi var väldigt nära. Sedan kom United in och de hade Carlos Queiroz som tränare då. United spelade mot Sporting och Ronaldo var enastående, så de värvade honom, säger Wenger.

– Kan ni tänka er hur det hade varit att ha Thierry Henry och Ronaldo tillsammans? Det hade absolut ändrat lite av historien av min sejour här. Men det finns alltid saker du kunde ha gjort annorlunda. Dilemmat med förhandlingar är att veta när man ska ge efter och inte ge efter, vi hade inte råd, fortsätter han.

”Kunde inte komma nära”

Wenger berättar också att han försökte värva Lionel Messi och Gerard Piqué från Barcelona, i samband med värvningen av Cesc Fàbregas (2003).

– Vi försökte med alla tre, men det funkade förstås inte. Barcelona ville så klart inte förlora honom (Messi) och de hostade upp pengarna som krävdes. Jag vet inte riktigt om Messi var intresserad... jag kunde inte komma nära för att försöka tvinga fram affären eftersom Barcelona stoppade möjligheten väldigt tidigt, säger Wenger.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.