Vill slå världsrekordet – United jagar ny partner till Lindelöf

avDaniel Sörensen

Kalidou Koulibaly ser ut att bli Manchester Uniteds huvudspår i sommarens transferfönster – men smakar det så kostar det.

Klubben uppges betala över en miljard för att få in honom som partner till Victor Nilsson Lindelöf.

Förra året värvade Liverpool holländaren Virgil van Dijk, 27, för en hisnande summa på drygt 900 miljoner (75 miljoner pund). Mittbacken blev då den dyraste backen genom alla tider.

Men nu kan det rekordet komma att slås. Liverpools ligarival Manchester United vill nämligen punga ut mer än en miljard kronor (90 miljoner pund) i sommar för en ny mittbackskollega till Victor Nilsson Lindelöf.

”Vill visa det i framtiden”

Den engelska klubbens chefscout Jim Lawlor satt på läktaren i Florens förra lördagen, under mötet mellan Fiorentina och Napoli, och riktade kikaren mot Neapel-klubbens senegalesiske landslagsman Kalidou Koulibaly, 27.

Redan under José Mourinhos tid i United ryktades han dit, och nu rapporterar The Sun att norrmannen Ole Gunnar Solskjaer – som ligger bra till för att få en permanent tränartjänst i klubben – också vill ha in Koulibaly för att para ihop honom med den svenske landslagsspelaren Lindelöf.

Koulibaly medger att det är smickrande att de stora lagen följer hans utveckling.

– Jag är glad att många lag följer mig. Men jag vill bevisa på fotbollsplanen att jag är en spelare som kan spela på den högsta nivån, det vill jag visa i framtiden, säger han.

Har nyligen förlängt med två

Manchester United har tidigare kopplats samman med mittbackarna Raphaël Varane, Harry Maguire och Toby Alderweireld. Men nu ser huvudspåret under sommaren ut att vara Koulibaly.

– Jag vet inte om jag är en av världens bästa försvarare, men jag försöker alltid att göra mitt bästa på planen, säger han.

Utöver Lindelöf har United i dag mittbackarna Phil Jones, Chris Smalling, Marcos Rojo och Eric Bailly i truppen. De två förstnämnda har nyligen förlängt sina avtal.

Foto: Ciro Fusco / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix