Zlatan: ”Varit lite kall atmosfär på stan här”

avJohanna Frändén

PARIS. En högtidlig inramning och en knäpptyst minut fick inleda PSG:s första match på hemmaplan sedan attentaten i Paris.

Sedan slog man bottenlaget Troyes i en känslosam match för Paris Saint-Germain.

– Det var svårt att växla om, men vi gjorde det på ett bra sätt, säger Zlatan Ibrahimovic till Sportbladet.

Paris Saint-Germain skulle för första gången efter terrorattentaten den 13 november spela hemmamatch. Och säkerhetskontrollerna var rigorösa inför avspark. Utanför Parc des Princes kroppsvisiterades åskådarna i två olika omgångar innan de fick ta plats på läktaren.

Under minuterna före avspark hedrades attentatens offer med ett stort tifo i franska flaggans färger, hela arenan sjöng Marseljäsen (Frankrikes nationalsång), samt en tyst minut där knappt en hostning hördes hos de dryga 46 000 åskådarna på plats.

Sedan blåste domaren igång matchen och Paris Saint-Germain tog tag i bollen.

Tangerat rekord

1–0 kom från Edinson Cavani i mitten av första halvlek och i andra var det Zlatan Ibrahimovic tur, när Lucas blev fälld i straffområdet. Svensken placerade iskallt straffen till höger om Troyes målvakt Paul Bernardoni, Zlatans 85:e ligamål i PSG, tangerat rekord i klubben.

Hemmalaget utökade sedan till 3–0 och 4–0 innan Troyes, som kom till Parc des Princes med bara fem poäng på 14 omgångar, fick ett tröstmål med sig hem.

Zlatan Ibrahimovic förklarar efter matchen att han var långt ifrån opåverkad av stämningen före avspark.

– Det var fint gjort för något tragiskt som har hänt. Det var svårt att växla om, men vi gjorde det på ett bra sätt, säger Zlatan till Sportbladet.

Hur har du påverkats av attentaten som Parisbo?

– Man har följt med i nyheterna och märker på stan att det varit lite kall atmosfär, inte som det var innan. Jag tror att det kommer att gå över, men det sitter fortfarande i.

”Allt flyter på”

EM-kvaltriumfen mot Danmark, mötet med MFF i Champions League och nu den här matchen, det har varit många känslosamma matcher på slutet för dig?

– Ja. Allt flyter på. Jag är glad att jag är frisk och gör det jag gör, spelar fotboll. Jag är tacksam för det.

Har du ork kvar efter allt?

– Jag hoppas det. Jag känner mig bra, planen var lite hård i dag, jag fick lite ont i hälsenan, men det är sånt som händer, säger Zlatan Ibrahimovic.

PSG leder Ligue 1 med 41 poäng före tvåan Angers med 23 poäng före kvällens möte med Lille.

ARTIKELN HANDLAR OM