Ekroth lämnar Bajen för Djurgården

avEmelie Fredriksson

FOTBOLL

Får sin mamma som tränare: "Hon ställer höga krav på mig"

Foto: Bildbyrån
Petronella Ekroth har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Djurgården fortsätter att värva inför den allsvenska återkomsten.

Nyast in är Petronella Ekroth från Hammarby.

26-åringen får därmed sin mamma som tränare.

Djurgården och Hammarby gjorde en omvänd resa den gångna säsongen när Dif tog steget upp i Damallsvenskan samtidigt som Bajen ramlade ner till Elitettan.

Djurgården har sedan tidigare värvat tyska mittfältaren Katrin Schmidt från rivalen – och i dag kom nästa värvning.

"Kan fortsätta satsa i Stockholm"

Mittbacken Petronella Ekroth, 26, spelade 20 allsvenska matcher i fjol och har skrivit ett tvåårskontrakt med Djurgården.

– Fotbollen är nummer ett för mig och i Djurgården kan jag fortsätta satsa då jag bor och jobbar i Stockholm. Jag har hör en hel del av ledarna om vad som händer i klubben och det känns som en spännande resa, man satsar verkligen på damlaget. Jag har tränat två pass med laget och det kändes väldigt bra, säger Ekroth i ett pressmeddelande.

Får mamma som tränare

Huvudtränare i Djurgården är Yvonne Ekroth – Petronellas mamma.

– Det ser jag bara positivt på, men kanske behöver jag prestera ännu mer för att ingen ska tro att jag spelar på grund av henne. Vi har pratat mycket om det och hon ställer höga krav på mig. Hon om någon känner till mina svagheter och styrkor och vad jag måste förbättra, så det kommer att vara utvecklande. När jag är på planen är hon min tränare och inget annat och jag måste kunna vara som vem som helst i laget för att kunna prestera, säger mittbacken.