Östersund klart för spel i allsvenskan

Av: Andreas Käck, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

Allsvenskan får bekanta sig med ett nytt ansikte nästa säsong.

19 år efter grundandet är Östersunds FK klart för spel i svensk fotbolls finrum.

– Det här betyder allt för oss, säger Brwa Nouri till Sportbladet.

Östersund kunde ha fått fira allsvenskt avancemang redan i söndags. Men Sirius sköt upp festen genom att besegra Jönköping med 2-0.

Nu, däremot, kan Jämtland mynna ut ett gemensamt glädjevrål.

Östersunds FK är klart för spel i Sveriges högsta serie.

Det står klart efter 1-1 borta mot Syrianska. Ett resultat som innebär att Sirius inte kan hämta ikapp försprånget i tabellen.

– Det här känns fantastiskt. En pojkdröm, säger ordföranden Daniel Kindberg till Sportbladet.

Jättetavla

Men Östersund var i gungning.

Precis före paus stod nämligen ÖFK:s målvakt Haraldur Björnsson för en jättetavla och bjöd Syrianska på 1-0. Hemmalagets Saman Ghoddos knorrade in en hörna och Björnsson såg ut att ha tvål i handskarna när han på ett smått ofattbart sätt tappade in bollen i eget nät.

”Betyder allt”

Men i den 70:e minuten kom målet som frälste Östersund. Jamie Hopcutt utnyttjade Brwa Nouris fenomenala framspelning och tryckte in 1-1 – vilket innebär att ÖFK spelar i allsvenskan nästa säsong. En makalös bedrift för klubben som grundades så sent som för 19 år sedan.

– Det känns obeskrivligt. Vi har jobbat för det här hela året, jag har jobbat för det här i hela mitt liv. Äntligen får jag och laget chansen, säger Brwa Nouri till Sportbladet.

Hur var det att spela inför fansen?

– Utan att låta klyschig ... vi bort 60-70 mil härifrån och är inte kända för att ha värsta publiken. Men det här betyder allt för oss. Att det kommer så här mycket folk, det betyder skitmycket.

Vad gör Östersund så speciella?

– Graham Potter (tränaren).

Vadårå?

– Det går inte att förklara. Man måste uppleva honom.

”Ska äta godis”

Så, hur firar ÖFK avancemanget?

– Jag ska äta godis. Det är vad jag ska göra. Skämt åsido, vi har en match kvar. Sen blir det två veckor av kaos, säger Nouri.

– Det blir kramkalas, en öl i lobbyn, sen börjar vi ladda inför nästa match. Vi har ju en kvar att spela, säger veteranen Bobo Sollander.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN