Kan han ta över MFF?

FOTBOLL

Malmö FF letar febrilt efter tränare – men Olof Persson finns redan i klubben

Foto: BILDBYRÅN
Åge Hareide och Olof Persson.

Abu Dhabi.

Klockan tickar – men Malmö FF har fortfarande ingen tränare.
Storklubben letar allt mer febrilt.
Men det finns ju redan en där...

– Klart man drömmer om det (att bli huvudtränare), men jag blir inte besviken om det inte skulle bli så, säger assisterande tränaren Olof Persson.

Det ryktas om allsköns namn kring Malmö FF. Det snackas om Pep Clotet Ruisz, Morten Wieghorst och sportchefen Daniel Andersson. En som går under radarn är omtyckte assisterande tränaren Olof Persson. Den forne MFF-backen har varit ett viktigt stöd för Åge Hareide under skåningarnas två Champions League-säsonger. I väntan på att ett nytt tränarnamn dyker upp är det Olof Persson som håller ställningarna i MFF. Därför är han med under den årliga allsvenska tränarkonferensen som hålls i samband med landslagets januariturné i Abu Dhabi.

"Tiden går"

– Den här resan klarar jag fint, säger Olof Persson och skrattar när Sportbladet byter ett par ord med honom.

Hur påverkar det Malmö att ni inte gjort klart med någon tränare?

– Jag litar fullt ut på klubbledningen och att de har koll på läget. Det kommer ordna upp sig på ett mycket bra sätt, även om tiden går. Det känns som att den får göra det, så får vi hitta rätt namn. Om det drar ut några dagar till så får det göra det.

När kommer smärtgränsen? När måste ni ha någon klar?

– Skulle det vara så "illa" att vi får köra igång säsongen utan någon så får det vara så. Jag själv och de andra ledarna har varit med tidigare och vet hur den fysiska belastningen ska vara.

Olof Persson är mer orolig över spelatruppen: ett gäng killar måste ha ett snack om sin framtid i klubben med en ansvarig tränare. Han tror inte att sportchefen Daniel Andersson, som saknar utbildning, kan ta steget ner och bli huvudtränare.

– Jag tror inte att klubben ser honom i den rollen. Inte för tillfället.

"Det är en dröm"

Du själv då?

– Jag vill helst inte prata om det. Men jag är otroligt glad över de här två åren jag har fått med Åge Hareide. Det har gett mig mycket. Innan honom var jag inte redo som huvudtränare, men jag har lärt mig mycket av honom och utvecklats och mognat i ledarrollen. Men om jag är bra nog får andra bedöma. Jag vill gärna vara i Malmö: där man är uppväxt och har spenderat hela sin spelarkarriär. Jag känner starkt för klubben, trivs bra i den rollen jag har. Andra får bedöma om jag är rätt man eller inte.

– Men jag är inte spåret som man jobbar på.

Du har inte fått några indikationer?

– Det hade jag nog vetat i så fall! Klart att jag drömmer om det (att bli huvudtränare), men blir inte besviken om det inte skulle bli så. Jag får jobba med ytterligare en huvudtränare som kommer ge mig mycket i så fall.

ARTIKELN HANDLAR OM