Zlatan kommer inte till Fotbollsgalan

avFredrik Jönsson

Zlatan Ibrahimovic gjorde comeback för Manchester United i går.
På grund av klubbens spelschema missar han Fotbollsgalan i morgon.
– Zlatan behöver koncentrera sig på Champions League, säger SvFF:s Håkan Sjöstrand till Fotbollskanalen.

Foto: BILDBYRÅN

Efter sju månader gjorde Zlatan Ibrahimovics igår comeback på fotbollsplanen. Han kom in i den 77:e minuten i ligamatchen mot Newcastle United på Old Trafford.

”Vi har full förståelse”

I morgon är det dags för Fotbollsgalan i Globen. Zlatan har tagit emot Guldbollen vid elva tillfällen, så han är van vid att besöka galan. Men i morgon saknas anfallaren.

– Zlatan behöver koncentrera sig på onsdagens Champions League-möte med Basel, och kommer därmed inte vara på plats i Globen under Fotbollsgalan nu på måndag. Vi har full förståelse för att han måste fokusera på sin comeback och är oerhört glada över att se Zlatan spela fotboll igen. Vi önskar honom all lycka till, säger Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Zlatan är involverad i priset ”Number 10”, som är ett samarbete mellan Svenska Fotbollförbundet, Volvo Cars Sverige och Zlatan, på Fotbollsgalan. Det är ett stipendium på en miljon kronor och en svensk landslagströja med nummer tio på ryggen. Det ska delas ut till en person – spelare eller ledare – som är ett föredöme och som driver fotbollen framåt.

Zlatan och utmanarna – hetaste kandidaterna till att vinna Guldbollen 00:44

”Stolt över att vara beskyddare”

Håkan Sjöstrand bekräftar att Zlatan kommer att medverka på något annat sätt under Fotbollsgalan.

– Vi har sett till att säkra upp Zlatans närvaro på annat sätt under kvällen. Han är väldigt stolt över att vara beskyddare av stipendiet Number 10 som för första gången delas ut under galan, säger Håkan Sjöstrand.

Zlatan Ibrahimovic är nominerad till priset som årets anfallare. 36-åringen är även en kandidat till att ta hem Guldbollen.

Zlatan och utmanarna – hetaste kandidaterna till att vinna Guldbollen 00:44
Zlatan år för år – 2002–2017 00:32