”Sverige borde säga nej till Zlatan i VM”

avMartin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic har lämnat Manchester United för MLS och öppnat dörren för VM.

När ämnet togs upp i amerikanska ESPN i går var experterna eniga: Sverige borde säga nej till 36-åringen.

– Jag tror att känslan bland spelarna skulle vara: ”Vi gick till VM, vi är spelarna som borde vara där – inte han som sitter och säger ’allt är upp till mig’”, säger experten Alejandro Moreno.

Zlatan Ibrahimovics eventuella närvaro i det svenska landslaget till VM i sommar är en het fråga igen efter anfallarens övergång till MLS och Los Angeles Galaxy.

– De ringer mig varje dag, frågar mig: Hur mår du? Vad vill du? Vad tänker du? Hur är situationen? Men ett steg i taget. Om jag känner mig bra och känner att jag kan göra vad jag vet att jag kan göra … jag menar, dörren kommer alltid vara öppen. Det har ingenting med den andra sidan att göra, det är den här sidan, alltså jag. Om jag vill är jag där, om jag inte vill det är jag inte där. Men en sak i taget. Jag är väldigt sugen på att spela fotboll, jag behöver spela fotboll, och när jag börjar göra det får vi se vad som händer, sa Zlatan häromdagen.

Experterna: Nej till Zlatan i VM

I och med övergången till MLS har frågan även blivit en het fråga i USA.

I går togs ämnet upp i ESPN:s sändning och experterna var samstämmiga:

Sverige borde säga nej till Zlatan i VM.

– Laget har gått dit utan honom och ett lag som Sverige behöver ett bra kollektiv. Och så mycket som Zlatan kan förbättra ett lag, så är han inte samma spelare som för ett år sedan. Jag tror inte att det är värt det, tycker ESPN-experten Stephen Nicol, med ett förflutet som tränare i skotska landslaget och MLS.

Förre MLS-spelaren Alejandro Moreno, med 41 landskamper för Venezuela, tror inte heller att spelarna i den svenska truppen vill ha med Ibrahimovic till VM.

– Nej, jag tror att känslan bland spelarna skulle vara: ”Vi gick till VM, vi är spelarna som borde vara där – inte han som sitter och säger ’allt är upp till mig om jag vill spela eller inte’”, säger Moreno.

Galaxy kan stoppa Zlatan

Enligt ESPN-reportern Gabriele Marcotti finns det även risk att Galaxy stoppar Ibrahimovic från sommarens mästerskap.

– Uppenbarligen borde de ha diskuterat saken innan de värvade honom och sagt: ”Zlatan, du kommer inte att spela VM – vi vill ha dig här under de tre veckorna på träningslägret i sommar”. Jag tycker att allt är förvirrande bara, säger Marcotti.

Publicerad: