Linköpings FC

”Jag kom hit för att vinna ligan”

Av: 

Cornelia Wikström

FOTBOLL

I helgen startar damallsvenskan.

Linköpings nyförvärv Natasha Dowie har sin målsättning klar.

– Min huvudsakliga anledning till att jag kom hit var att vinna ligan, säger hon.

I februari värvades anfallaren Natasha Dowie till Linköping. På söndag spelar laget seriepremiär mot nykomlingarna Växjö och den engelska landslagsspelarens målsättning är solklar.

– Jag kom hit för att vinna ligan. Linköping har vunnit två år i rad och är favoriter till att göra det igen, säger Dowie till Sportbladet.

– Att göra det tre år i rad vore en fantastisk prestation.

”Här för att göra mål”

Natasha Dowie var ett av flera namn som nämndes som potentiell skyttedrottning under måndagens allsvenska upptaktsträff. Bland dem andra fanns Rosengårds Anja Mittag, Kopparbergs/Göteborgs Christen Press och Anna Anvegård från nykomlingen Växjö.

– Det är bra att folk tror på mig, sa Dowie då.

Vem blir skyttedrottning tror du?

– Jag. Jag är anfallare okej. Ställer du samma fråga till Christen Press eller (Anja) Mittag kommer de att svara sig själva med. Man måste tro på sig själv, säger Dowie till Sportbladet.

– Det var därför Marcus (Walfridson, tränare LFC) tog hit mig, för att göra mål. Jag har gjort det överallt jag har spelat och jag hoppas kunna fortsätta med det här, utvecklar hon.

”Jag kommer att bli väldigt besviken”

Rosengård har varit favoriter att vinna damallsvenskan de senaste åren men har, två år i rad, snuvats på segern av Linköping. För Dowie finns det inget annat än ett tredje raka SM-guld för östgötarna.

– Om vi inte vinner ligan kommer jag att bli väldigt besviken. Det var därför jag kom hit. Det kommer inte att bli enkelt, det kommer att bli väldigt tufft, men jag skulle bli besviken om vi inte vinner ligan i år och om jag inte blev skyttedrottning, säger hon med ett leende.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

De vinner damallsvenskan – och de blir årets flopp

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Linköpings FC

OBOS Damallsvenskan i fotboll