Hazard visade vägen för Chelsea

avFrida Fagerlund

Det pratades om en kris efter 1–4 mot Watford och Antonio Conte sades vara på väg bort.

Under måndagens såg Chelsea till att slå ner ryktena något efter 3–0 hemma mot West Bromwich.

– Vi kommer få leva med den typen av spekulationer, säger Conte efter segern.

Knappt hade mötet mellan Chelsea och West Bromwich hunnit sätta igång innan Daniel Sturridge drog baksidan. En mardrömsstart för jumbon som därefter aldrig riktigt kom in i matchen.

Chelseas fick nämligen sin revansch efter 1–4-haveriet mot Watford förra omgången. Eden Hazard visade vägen och gav också hemmalaget ledningen i den 25:e minuten efter ett fint samarbete med nyförvärvet Olivier Giroud.

Foto: EDDIE KEOGH

Klättrar till en fjärde plats

Mål nummer två stod Victor Moses för. Cesc Fabregas lyckades klacka fram bollen till nigerianen som förvaltade läget till 2–0.

Hazard låg däremot bakom trean. Då i samarbete med Alvaro Morata, som ersatte Giroud med tjugo minuter kvar. Med kraft sköt belgaren in slutresultatet 3–0 bakom Ben Foster.

Det innebär att Hazard nu har gjort elva ligamål den här säsongen sedan han kom tillbaka från sin skada. Chelsea klättrar i och med segern upp till en fjärde plats i tabellen och kanske tystar det snacket om tränaren Antonio Contes eventuella avhopp.

– Vi har vant oss vid spekulationer. Mina spelare vet mycket väl vad de måste göra och vad vi har åstadkommit, säger Conte på presskonferensen.

– Vi kommer se till att försöka slå ner dessa rykten. Det finns bara ett sätt att göra det på och det är genom att vinna och spela bra fotboll. Vi kommer få leva med den här typen av spekulationer men för mig är de inte viktiga.

För West Bromwich ser det ut att bli en kamp om att få stanna kvar. Nästjumbon Stoke är fem poäng rikare och upp till säker mark i tabellen är det numera sju.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se.

ARTIKELN HANDLAR OM