Perugia vägrar spela färdigt

Publicerad:
Uppdaterad:

Klubbens president: Det räcker med felaktiga domslut mot oss

1 av 2 | Foto: EPA/ZENNARO
Sista matchen? I går spelade Perugia borta mot Sampdoria och förlorade med 3-2. Det var Perugias sista match för säsongen enligt klubbens president Luciano Gaucci.

Perugia vägrar att spela klart serie A.

President Luciano Gauccis unika beslut chockar fotbolls-Italien.

- Det räcker nu med alla felaktiga domslut mot oss, säger Gaucci.

I går kväll kom beskedet som blev huvudnyhet i Italien: Perugia tänker inte spela klart serie A. Klubben kommer inte att spela sina sista fyra matcher i ligan.

- Det är inget hot utan ett fattat beslut. Det räcker nu, säger klubbens president Luciano Gaucci.

Perugia fick i går stryk med 3-2 av Sampdoria. Domaren missade bland annat en solklar handboll som borde gett Perugia straff. RAI 2 visade situationen tio gånger i rad och bilderna ger Gaucci rätt.

- I dag mot Doria (Sampdoria) var domarna åter emot oss och favoriserade våra motståndare, säger Gaucci och fortsätter:

- Situationen är outhärdlig. I dag fick vi fyra felaktiga domslut mot oss då vi inte fick två straffar och de slapp två utvisningar.

Ligger näst sist

Perugia har haft en svart säsong och ligger näst sist i serie A. Teoretiskt finns dock ännu chansen att klara sig kvar. Men laget kommer nu inte att spela sina fyra sista matcher mot Brescia, Juventus, Roma och Ancona.

- Det är nog nu, vi vill inte längre ge nöje åt de som vill förstöra för en klubb och en hel stad, säger Gaucci.

Hans beslut får konsekvenser för hela ligaavslutningen, inte minst då topplagen Roma och "Juve", tvåa och trea efter Milan, är motståndare i två av matcherna.

I går kväll var Perugias historiska beslut det stora samtalsämnet i de italienska fotbollsprogrammen. Känslorna gick höga men Luciano Gaucci bryr sig inte om de som skriker åt honom eller vilket straff klubben får.

- Andra än jag borde oroa sig för att krypa i fängelse.

Gaucci har under hela säsongen klagat på felaktiga domslut mot Perugia som han menar är utsatt för en komplott. Motivet ska vara bråket kring en annan av hans klubbar, Catania, i fjol. Gauccis huvudfiende är Franco Carraro, ordföranden för Federcalcio, det italienska fotbollförbundet.

- Det här en hämnd mot vår familj för vår kamp för Catania. Carraro ser i oss fotbollförbundets huvudfiende, säger Gaucci.

Sportbladet träffade honom nyligen i Rom för en exklusiv intervju och Gaucci berättade då att han planerade en stämning mot förbundet.

Förbereder en stämning

- Våra advokater förbereder en stämning för "sportsligt bedrägeri". Det är för många felaktiga domslut mot Perugia. De stora klubbarna favoriseras alltid, framför allt Milan och Juventus, sa Gaucci då.

Fast besluten att driva sin rättsprocess mot förbundet och Carraro. Gaucci har alltid varit en nagel i ögat på etablissemanget. Han värvade diktatorsonen Saadi Khadaffi, han ville köpa Hanna Ljungberg, han sparkade koreanen Ahn då denne sköt ut Italien ur VM 2002.

- Fotbollen är rutten, det är tid för rättvisa nu, säger Gaucci till Sportbladet.

Vad Perugias spelare ska göra nu oroar inte honom.

- De får träna som vanligt, men spelar inte.

I dag väntas förbundet reagera på Perugias beslut. På frågan om vad chansen är att han tänker om svarar Gaucci:

- Ingen. Komma vad som komma vill. Det kan ändå inte bli värre för oss än vad det är nu.

Gaucci - en kontroversiell president

Matcherna som laget inte tänker spela

Jennifer Wegerup

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.