Wisla Krakow på jakt efter Öis Jukka Sauso

FOTBOLL

”Vi har fått ett mycket intressant bud”

Örgryte kan tappa en av sina nyckelspelare inför omstarten av allsvenskan.

Sportbladet kan i dag avslöja att Jukka Sauso är mycket nära en övergång till polska mästarlaget Wisla Krakow.

– Vi har fått ett mycket intressant bud, erkänner Öis sportchef Stefan Allbäck.

Foto: Foto: LENNART MÅNSSON
På glid. Jukka Sausa – nära en övergång till polska mästarlaget Wisla Krakow.

Örgrytes finske mittbacksbjässe befinner sig just nu utanför Salzburg i Österrike, där Wisla Krakow ligger på träningsläger. De regerande polska mästarna har gett Örgryte ett bud på, enligt vad Sportbladet erfar, någonstans mellan fyra och sex miljoner kronor. En nätt förtjänst för Örgryte, som fick Sauso gratis när han kom till klubben i vintras.

– Vi ser det som ett mycket intressant bud, bekräftar Stefan Allbäck.

Därför är Jukka Sauso nu och bekantar sig med Wisla. I går såg han sin blivande klubb träningsspela mot Wackerem Burghausen.

– Det var okej för oss att han åkte ner, eftersom han ändå är avstängd mot Helsingborg, säger Öis fotbollsansvarige Jukka

Ikäläinen.

Engelsk en hårding

Wisla Krakow tränas av den förre polske förbundskaptenen Jerzy Engel som tog över klubben i juni. En riktig hårding, vars första beslut var att sparka tre spelare; Kamil Kuzera, Vlastimil Vidlicka och serben Nikola Mijailovic.

– De två första är inte tillräckligt bra för mitt lag. Mijailovic betedde sig skandalöst när han inte kom tillbaka till klubben i tid från semestern, förklarade Engel kort.

Klubbens intresse för Sauso kommer från en av Jukka Ikäläinens kontakter, som i sin tur tipsade Engel.

– Jag jobbar tillsammans med Tomaz Arczevucz, en gammal polsk toppspelare som gjorde tiotalet säsonger i Legia Warszawa under 1970- och -80-talet. Vi tränade ihop i den finska klubben Vasa, och han tipsade Engel, förklarar Ikäläinen.

Polackerna var och tittade på Sauso när Öis mötte Helsingborg för två veckor sedan.

– Det ökade deras intresse. Jukka kommer hem på tisdag, och då får vi ta ställning till om vi har råd att släppa honom eller inte. Det är klart att det känns mer intressant att sälja

honom till en stor klubb som Wisla. De ska spela i Champions League och har gott om pengar.

2 A-kamper

Robert Laul, Henrik Lundgren

ARTIKELN HANDLAR OM