Polisrazzia mot Zlatans bostad

FOTBOLL

Lagerbäck: Jag tror inte det påverkar hans VM

TURIN

Italiensk polis genomförde på torsdagsmorgonen en razzia mot Juventus kontor och hos två av klubbens före detta höjdare - avhoppade vd:n Antonio Giraudo och presidenten Luciano Moggi.

Senare på dagen gjordes även razzior hos spelarna Zlatan Ibrahimovic och Fabio Cannavaro.

Spelarna är enligt italienska medier inte misstänkta för något brott.

– Jag tror inte det här påverkar hans VM. Jag tror Zlatan kan hantera det på ett bra sätt, säger förbundskaptenen Lars Lagerbäck till TT.

Foto: Arne Forsell/Bildbyrån
Zlatans lägenhet vid Piazza del Castillo i Torino.

Fotbollsklubben, som i helgen vann serie A med svensken Zlatan Ibrahimovic som en av guldgossarna, misstänks för att ha undanhållit skatt i samband med spelarköp och spelarförsäljningar.

Beskedet om att Giraudos, förre klubbpresidenten Luciano Moggis och två av klubbens spelares bostäder genomsökts av polis fick på torsdagsförmiddagen den redan hårt sargade Juventusaktien att rasa ytterligare på börsen.

Ingen brottsmisstanke mot spelarna

Enligt Gazzetta dello Sport gick polis in i Zlatans hem vid lunchtid på torsdagen. Man letade bland annat efter kontouppgifter och andra dokument som kan stödja de anklagelser som nu riktas mot klubben. Enligt de Turin-baserade åklagarna Giuseppe Narducci och Flilippo Beatrice är spelarna dock inte misstänkta för något brott.

På torsdagen gjordes också en razzia mot Luciano Moggis son Alessandro i Neapel, rapporterar nyhetsbyrån AFP. Han är ägare av Italiens största spelaragentur, GEA som har runt 200 spelare samt ett antal topptränare i sitt stall, många av dem i Serie A.

Alessandro Moggi misstänks för bedrägeri. I en annan utredning misstänks dessutom Juventus för inblandning i en härva av uppgjorda matcher under säsongen 2004/2005.

Lagerbäck överraskad

Fabio Cannavaro kommenterade under torsdagskvällen det inträffade.

– Jag har aldrig haft ett olagligt kontrakt, säger Italiens landslagskapten Cannavaro till nyhetsbyrån Ansa.

Zlatan är dock ännu så länge tyst om torsdagens händelser. När TT når den svenske landslagsstjärnans agent Mino Raiola vägrar denne att kommentera razzian i Zlatans lägenhet.

För förbundskapten Lars Lagerbäck kommer razzian som en nyhet.

– Jag vet inget om det här. Men jag tror inte att det påverkar hans VM. Det är väl olika från person till person hur man påverkas av en husrannsakan men jag tror att Zlatan kan hantera det på ett bra sätt, säger Lagerbäck till TT.

Jim Jaber, TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A