Blågult blir grått - här är VM-kostymen

FOTBOLL

VISBY

Dressed for success?

Självklart.

- Det är en guldkostym, säger Pelle Hedblom, en av männen bakom Sveriges VM-kläder.

Foto: Landslagets nya kostymer.

Spelarna ägnade måndagen åt teambuilding på konferensanläggningen Fabriken Furillen. Media var utestängt från alla aktiviteter där, men det hindrade inte att Sportbladet som enda tidning kunde syna landslaget i sömmarna.

Här är de, VM-spelarnas nya kläder.

I Spegelsalen på Wisby Hotell har det provats, måttats, sytts in och lagts ut för att spelare och ledare skulle hitta passformen inför avresan till Bremen, där Sverige har sin bas inför och under VM. Spelarna kommer att anlända i en grå VM-kostym och har dessutom fått en uppsättning med fritidskläder: vita och ljusblå kortärmade skjortor, en marinblå stickad bomullströja och beigea linnebyxor.

Modemedvetna

Redan i början av oktober inleddes arbetet med att ta fram den nya VM-kollektionen. Det tog tre månader att tillverka det italienska kostymtyget. Anders Svensson har fungerat som landslagets egen modekonsult och bland ledarna är det naprapaten Johan Allgulander som har haft rollen som stilpolis. Ledarna kommer dock att bära förbundets kostym i Tyskland.

- Vi har samarbetat med landslaget i sex år. Någon spelare och ledare är alltid med. Vi tar fram några alternativ som de får välja mellan. Många av spelarna är riktigt modemedvetna och det gör det här så roligt, berättar Richard Jensen, säljare på Cavaliere.

Fler VM-relaterade nyheter:

Stefan Holm

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A