Handplockad - av tränaren

FOTBOLL

Houllier ska göra Kim till superstjärna

1 av 2

Mittfältaren Kim Källström har imponerat stort på Lyontränaren Gerard Houllier och övertygat ordförande Jean-Michel Aulas.

Därför erbjuder mästarlaget svensken ett kontrakt på fyra år.

- Kim är en av franska ligans bästa spelare, säger Aulas.

Från nyckelspelare i Rennes till en mer osäker roll i ett stjärnspäckat franskt mästarlag.

Efter VM byter Kim Källström miljö och utmaning.

Starkt intryck

Han går till Olympique Lyon för kring 60 miljoner kronor. Han har förstås haft tusen skäl att skriva under det fyraårskontrakt som han erbjudits, men ett väger tyngst. Tränaren Gerard Houllier vill verkligen ha den svenske mittfältaren.

- Kim har gjort starkt intryck på Houllier i Rennes matcher mot Lyon. Det här är inte en spelare som bara presidenten vill ha utan coachen i första hand, säger Antoine Osanna, journalist på tidningen Le Progrès.

Tillför laget mycket

Även den hårt värvande presidenten Jean-Michel Aulas är säker på att Lyon i Kim Källström, 23, får en spelare som kommer att tillföra laget mycket.

- Jag talade med Aulas i morse och han sa att Lyon har följt Kim under en tid och att Kim är en av ligans bästa spelare och absolut intressant för Lyon, säger Osanna.

Källström var i Lyon för läkarundersökning i går. Lyon och Kim är överens om det personliga kontraktet och i morgon avslutas förhandlingarna då Jean-Michel Aulas gör upp med Rennes president Emmanuel Cueff.

Lyons uppställning

Petra Thorén