Källström: Enorm press för alla

FOTBOLL

BERLIN

De svenska fotbollsfansen har stått enade - han måste spela mot Paraguay!

Nu är pressen stor på Kim Källström, 23, när han får chansen i matchen Sverige måste vinna.

- Pressen är enorm på alla, säger Kim.

Det har varit den stora frågan i många, många år i landslaget. När ska Kim Källström få chansen i den centrala, offensiva mittfältsrollen?

Han fick det i EM 2004, i tredje gruppspelsmatchen mot Danmark - men tog den inte, var övertänd och petades i kvartsfinalen mot Holland.

Under VM-kvalet var Anders Svensson förbundskaptenernas förstaval i så gott som alla matcher. Kim startade en match, mot Bulgarien hemma, där Sverige vann med 3-0. Kim gjorde en mycket bra insats men blev sjuk inför nästa match mot Ungern då Fredrik Ljungberg spelade centralt.

"Nu gäller det att vinna"

Mot Kroatien borta var Anders Svensson tillbaka och även i VM-premiären mot Trinidad och Tobago fick Svensson förtroendet.

Men Kims korta inhopp i lördags - 15 minuter - imponerade på förbundskaptenerna som nu ger Kim chansen från start, enligt Sportbladets landslagskälla.

Kim är förberedd och i god form, säger han.

- I lördags var jag besviken att vi inte vann och att jag inte fick starta, men nu är det ny match och då går det inte att gå runt och älta det som har hänt för mycket, säger Kim.

Att de svenska fotbollsfansen mer eller mindre krävt att Kim ska spela gör att pressen på honom blir extra stor.

- När man kliver in i en VM-match har man pressen på sig, det är inget snack om det. Nu handlar det om en match det gäller att vinna, förlorar vi är vi borta. Pressen är enorm på alla, säger Kim Källström.

Under veckan var Sveriges träning öppen för fansen och det skanderades "Källström, Källström, Källström" från läktarna.

- Med Källström i laget vinner vi med 2-1. Sedan slår vi England med 3-0, sa Peter Frånberg som rest ända från Östersund.

I kväll kan den första profetian slå in.

Läs också:

Robert Laul