Nationalarenan kan få AIK-stuk

avJonatan Fast

Publicerad:
Uppdaterad:

Dealen mellan ägarna och AIK väntas bli klar inom kort

Foto: Skiss på den blivande nationalarenan.

Nu talar allt för att nya Nationalarenan blir AIK:s hemmaplan. Och det kommer synas att arenan blir just Gnagets hemmaarena.

– Det är viktigt att vi skapar AIK-känsla, att det blir någons hemmaplan, säger Christian Alexandersson, vd för arenan och Arenastaden.

Foto: AIK Fotboll AB:s styrelseordförande Per Bystedt är nära att slutföra affären som innebär att nya Nationalarenan i framtiden blir AIK:s hemmaplan.

Parterna har förhandlat länge – men inte kommit till någon överenskommelse. AIK har inte varit nöjt med Råsundadealen utan har velat få bättre förutsättningar att äga rättigheterna till evenemangen under matchdagen – något som nu ser ut att bli verklighet i det nya kontraktet.

– Det är väl inte omöjligt men vi är inte färdiga ännu, säger Christian Alexandersson.

Möte i veckan

AIK, med bolagets styrelseordförande Per Bystedt i spetsen, ska träffa Christian Alexandersson under veckan för vidare förhandlingar. En sak som diskuteras är huruvida Nationalarenan får ett AIK-stuk. Christian Alexandersson är positiv.

Arenan får AIK-känsla

– Jag tror och hoppas att vi når en överenskommelse med AIK under mars, det är inte långt borta. Och det är viktigt att man får känslan att det är någons hemmaplan, det är inte samma sak med ett landslaget spelar där. Hur vi ska skapa AIK-känsla är något vi diskuterar, säger Christian Alexandersson.

Sportbladet har utan framgång sökt Per Bystedt för en kommentar.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM