AIK lånar från Vasalund

FOTBOLL

Målvaktskris – då värvas ersättare från superettan

Tomi Maanoja och Nicklas Bergh skadade.

Nu agerar AIK.

I dag lånade de in Milos Petkovic, 29, från Vasalund.

Foto: Milos Petkovic.

Tomi Maanoja, 21, som skadade sig så olyckligt i lördags, opereras i dag och är sannolikt borta från spel hela 2009.

Nicklas Bergh, som fick sitt genombrott i allsvenskan i fjol, är armbågsskadad och spelar sannolikt inget under våren.

Kvar finns ”bara” Daniel Örlund, som i höstas lånades ut till norska Fredrikstad men som nu är tillbaka i AIK och förstås blir tränarnas förstaval när allsvenskan sparkar igång.

Lånas till 30 juni

Men i dag agerade AIK och värvade Milos Petkovic, 29, från Vasalund. I höstas var han med och spelade upp Vasalund till superettan.

Han ansluter till Solnaklubben omedelbart och lånet gäller i första hand fram till 30 juni.

– Anledningen till varför jag är här känns tråkig. Det är tråkigt för Tomi och jag hoppas att han snabbt kommer tillbaka då han är en mycket bra målvakt. Men för mig är det en dröm att spela i AIK och jag ska ta chansen att visa att jag är en bra målvakt, säger Milos Petkovic i ett pressmeddelande.

Testar mittfältare

Mer AIK:

Toni Koskela, 26-årig mittfältare som de senaste två säsongerna spelat för Molde i norska ligan, tränar den här veckan med AIK, skriver TT.

– Koskela är en välväxt centralmittfältare med en känslig högerfot, planeringen är att han tränar med oss denna vecka och deltar i matchen mot Enköping på onsdag, säger chefstränaren Mikael Stahre till klubbens hemsida.

Koskela har tidigare spelat för Jokerit, Tavastehus och KooTeePee samt i Cardiff och i grekiska Ilisiakos. Just nu är han kontraktslös.

ARTIKELN HANDLAR OM