Barcelona läckte fel uppgifter om priset

FOTBOLL

I natt ringde Barcelonas pressavdelning runt till spanska journalister och presenterade de officiella siffrorna i bytesaffären Zlatan Ibrahimovic/Samuel Eto'o.

En ren blåsning, enligt Sportbladets initierade uppgifter.

– De gjorde precis samma sak när Ronaldinho gick till Milan, läckte felaktiga uppgifter för att framstå i bättre dager, säger en källa.

I dag presenteras ett antal officiella siffror som rör bytesaffären mellan Zlatan Ibrahimovic och Samuel Eto'o i de spanska tidningarna. Siffror som visserligen är officiella i den mån att de kommer direkt från Barcelonas läger. Men trovärdigheten kan trots det ifrågasättas.

80 miljoner – inte 65

Enligt Sportbladets uppgifter ringde personer ur Barcelonas pressavdelning runt till de viktigaste spanska tidningarna i natt för att presentera sin version av övergången.

Zlatan Ibrahimovic värderas till 65 miljoner euro.

Samuel Eto'o till 20.

Alltså ska Barça ha betalt 45 miljoner euro i rena pengar för att ro övergången i hamn.

Enligt alla andra initierade uppgifter betalar Barcelona i själva verket 50 miljoner euro i rena pengar och Samuel Eto'os marknadsvärde bedöms ligga på omkring 30 miljoner euro. Zlatan Ibrahimovic har alltså kostat 80 miljoner euro och inte 65.

”Har fått kritik”

– Barcelona har redan fått en del kritik för att Zlatan Ibrahimovic kostat för mycket, mer än klubben någonsin betalat för en spelare. Därför läcker klubben medvetet felaktiga uppgifter, säger en av Sportbladets källor.

Klubben ska ha gjort samma sak förra säsongen, när man sålde Ronaldinho till Milan och fansen tyckte att klubben fick för lite betalt.

– De gjorde precis samma sak när Ronaldinho gick till Milan, läckte felaktiga uppgifter för att framstå i bättre dager. Det är en medveten taktik för att undgå kritik, säger Sportbladets källa.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga