BOOM! BOOM!

FOTBOLL

Två mål på tio minuter för Wernbloom i debuten: ”Plojmatch”

1 av 7 | Foto: Joel Marklund
Wernbloom hade stundtals lekstuga med försvaret, men själv kände han sig inte riktigt i topptrim. ”Det kändes lite tungt i dag. Vi har tränat riktigt tungt sedan jag kom hit och jag känner mig lite sliten”.

BUITENPOST. Två mål på de första 14 minuterna i Holland.

Pontus Wernbloom, 23, fick en smakstart i AZ Alkmaar.

– Det är alltid skönt att göra mål, säger Wernbloom till Sportbladet.

Han var en av vårens bästa allsvenska spelare och den stora pådrivaren när Sveriges U21-landslag gjorde succé i hemma-EM.

När Pontus Wernbloom i går debuterade för AZ Alkmaar var det från start som högeranfallare i tränaren Ronald Koemans 4–3–3 – och Sportbladet var på plats.

Redan efter fyra minuter sprang sig fri Wernbloom fri på bortre stolpen och stötte in ett inspel från vänster till 1–0. Bara 10 minuter senare var det dags igen – på ett nytt inspel från vänster. Mer centralt framför målvakten stötte Wernbloom in 2–0 i krysstrakten.

Mediokert motstånd

– Det kändes lite tungt i dag. Vi har tränat riktigt tungt sedan jag kom hit och jag känner mig lite sliten, säger Wernbloom.

Wernbloom hade ytterligare ett bra läge – en nick tätt över – under de 45 minuterna han spelade mot ett all starlag med spelare från tredje divisionen och nedåt i regionen Friesland. Och även om Wernbloom stod för en helt okej insats och två kliniska mål, så var motståndet tämligen mediokert.

– Det var lite av en plojmatch. Men det är alltid skönt att göra mål, säger Wernbloom efter matchen som slutade hela 12–1.

”Gott intryck”

Högeranfallare, är det som sådan Ronald Koeman ser dig?

– Njae, jag vet inte riktigt. I dag var Arí(Kalmars före detta skyttekung) skadad, så jag spelade på hans plats, säger Wernbloom som fick stort beröm av fotbollsikonen Koeman efter matchen.

– Pontus ger ett väldigt gott intryck. Han visar stor spelförståelse vid målen han gör och bevisar att han är en väldigt klok spelar som vi kommer att få stor nytta av, säger Ronald Koeman.

ARTIKELN HANDLAR OM