Prislappen för agentens hjälp: en halv miljon

FOTBOLL

Hammarby ratar egna chefer – låter Cabrera sälja Charlie Davies

Franska Sochaux la bud på Charlie Davies i veckan – elva miljoner kronor.

Förhandlar för Hammarbys räkning gör agenten Oliver Cabrera – inte vd:n Michael Andersson, förhandlingsansvarige Thomas Andersson eller fotbollschefen Lasse Eriksson.

Något som kostar den ekonomiskt pressade klubben hundratusentals kronor.

Foto: DYR FLYTTHJÄLP Charlie Davies är på väg till Sochaux – och agenten Oliver Cabrera som hjälper till med försäljningen kan tjäna hundratusentals kronor.

Charlie Davies gjorde succé i Confederation Cup och spelade från start i finalen där USA föll med 2–3 mot Brasilien.

Kort därefter inkom ett bud från franska mittenlaget Sochaux som länge varit på jakt efter Davies.

Står Bajen dyrt

Budet ska ha legat på en miljon euro, motsvarande elva miljoner svenska kronor, för anfallaren vars kontrakt går ut om ett år.

– Jag fick mejl i det här ärendet och vidarebefordrade det till vår vd (Michael Andersson). Sedan har jag inte hört något mer, säger fotbollschefen Lasse Eriksson.

Enligt Sportbladets uppgifter har Michael Andersson gett agenten Oliver Cabrera i uppdrag att förhandla med Sochaux för att få upp budet.

Lasse Eriksson är varslad om uppsägning men jobbar fortfarande för Hammarby, och klubben har dessutom en förhandlingsansvarig i Thomas Andersson. Ändå gick uppdraget till en extern part, vilket skulle kunna kosta ekonomiskt ansträngda Hammarby upp emot en halv miljon kronor.

”Seriösa diskussioner”

Hur ser du på att ni lägger ut det här jobbet externt när kompetensen finns i huset?

– Ja du, det är en svår fråga att svara på. Jag får återkomma om det, säger Lasse Eriksson men Sportbladet lyckas inte nå honom igen under gårdagskvällen.

Sportbladet har inte lyckats nå vd:n Michael Andersson eller förhandlingsansvarige Thomas Andersson.

Mycket talar för att affären blir av närmsta dagarna.

– Vi för seriösa diskussioner med en fransk klubb. De förhandlar med Hammarby om övergångssumman, säger Charlie Davies agent Lyle Yorks till Soccer365.com.

ARTIKELN HANDLAR OM