Laul: Dif-ledningen kan inte vara nöjd

FOTBOLL

Efter tredje raka segern kan Djurgården titta uppåt i tabellen igen och kritiken mot Siggi Jónsson/Paul Lindholm har tystnat.

Jag skulle ändå bli förvånad om inte Djurgårdsledningen, precis som AIK, noga överväger en förändring på tränarsidan efter säsongen.

Vad vill Djurgården spela för fotboll i år? Vad har Djurgården spelat för fotboll i år?

Jag vet inte, vet någon?

Jag vet att Djurgården i går valde 4-3-3 för att dra isär Gefle som är skickliga på att hålla sina positioner och göra det trångt för motståndaren. Djurgården spelade därför med extrem bredd för att utnyttja hela planen. De vann visserligen matchen men knappast tack vare Jónssons/Lindholms taktik, målen var ett resultat av slumpen och misstag av Gefles backlinje.

Borde ha kommit längre i lagbygget

I sin iver att anpassa sig efter motståndaren placerades Johan Oremo till vänster i kedjan och Jones Kusi-Asare till höger – ingen av dem är någon ytterspelare. Jónsson/Lindholm har snart gjort två säsonger som huvudansvariga för Dif, de borde ha kommit längre i sitt lagbygge än att hålla på med den här typen av experiment och nödlösningar.

Precis som AIK tror jag att Djurgårdsledningen mot slutet av säsongen kommer att undersöka vad det finns för alternativ till nästa år.

Det är möjligt att det inte finns något bättre tillgängligt, men jag har svårt att tro att herrarna som styr i Dif är nöjda med det de ser.

Tillbringade helgen i Gävle eftersom staden hade lockat dit musikartisten Lars Winnerbäck för en spelning. Även där har tränarfrågan diskuterats under sommaren, och ännu mera nu efter gårdagens förlust som innebär att Gif är under strecket.

– Det är hög tid att sportchefen Pelle Olsson sparkar tränaren Pelle Olsson, är en vanligt förekommande åsikt.

Olsson något för Dif?

Jag förstår tanken, men även om nu Winnerbäck höll en av sina konserter i stan, är det betydligt svårare att locka ett etablerat tränarnamn att jobba i en förening med så små resurser som hankar sig fram på sitt eget lilla vis.

Däremot kanske Pelle Olsson skulle vara något för Djurgården?

Tidigare i veckan såg jag Djurgården besegra Rosenborg och blev imponerad av nye mittbacken Peter Magnusson.

I går fanns han inte ens med på bänken. Det har, som man säger i svensk fotboll, ”gått fort för honom”. Killen är alltså 24 år.

ARTIKELN HANDLAR OM