Förbundskaptenen illa berörd: ”Jag ljög inte”

FOTBOLL

Förbundskapten Lars Lagerbäck har blivit illa berörd av senaste tidens lögnanklagelser.

–?Jag vill inte stå som offentlig person och bli beskylld för att vara lögnare, speciellt när jag inte ljugit, säger han.

Foto: ÅKTE HEM Zlatan Ibrahimovic ska enligt Lagerbäck ha fått en retning i knäet dagen före Sveriges match mot Frankrike och åkte tillbaka till Milano. Kort därefter spelade Zlatan 120 minuter för Inter i finalen av den italienska supercupen.

Lars Lagerbäck valde själv att ta upp ämnet på gårdagens presskonferens.

–?Innan vi släpper loss frågor ska jag be att få framföra en liten synpunkt. Att få kritik och att folk tycker och tänker när man har det här jobbet är naturligtvis helt okej. Det är roligt att människor är engagerade. Men jag känner att någon gång kliver man över gränsen. Det har hänt tidigare och då har jag valt att prata med personen ifråga.

”Ska markera”

–?Blir man kallad lögnare då tycker jag att man ska markera, och då får personerna i så fall plocka fram saker som visar att jag är en lögnare. Att stå som offentlig person och bli kallad lögnare tycker jag är att kliva över gränsen, så jag undanbedjer mig det, sa Lagerbäck.

Det är i efterdyningarna till Zlatan Ibrahimovics och landslagsledningens beslut att vila Zlatan mot Frankrike som förbundskaptenen i bloggar och tidningskrönikor har anklagats för att ha ljugit.

Efter anförandet fick Lagerbäck en mängd frågor om oklarheterna i informationen kring Zlatans plötsliga skadereaktion i landslaget samt att han direkt kunde gå in i full träning med Inter och spela 120 minuter i supercupfinalen mot Roma.

Ingen diskussion

När ni bestämde att Zlatan skulle åka tillbaka till Inter, diskuterades det då att han skulle träna för fullt och spela i supercupen på söndagen?

–?Vi diskuterade ingenting om det, jag tror inte att Zlatan hade en aning om vad han skulle göra när han kom hem till Inter.

Hade ni velat bli informerade av Inter att han skulle träna för fullt?

–?Jag skulle anse det oerhört förmätet om Roland eller jag skulle ha synpunkter på vad en klubb gör med deras spelare. De är arbetsgivaren och betalar hans lön.

Finns det anledning att trycka på inför de svenska fotbollsfansen att det generellt är tveksamt om Sveriges största stjärna deltar i träningslandskamper?

–?Det är svårt att svara på. Jag var helt övertygad om att Zlatan skulle kunna spela mot Frankrike när han kom till samlingen, säger Lars Lagerbäck.

ARTIKELN HANDLAR OM