Usel start för Hughes i City

FOTBOLL

Agbonlahor bjöd på hattrick på åtta minuter

Kanske börjar Thaksin Shinawatra sakna Sven-Göran Eriksson. Mark Hughes har i alla fall fått en riktigt tung start i Manchester City. I dag blev det förlust med 4–2 borta mot Aston Villa.

Den 28 augusti 1994 slog Robbie Fowler till tre gånger mot Arsenal inom loppet av fyra minuter och 33 sekunder. Det är fortfarande det snabbaste hattricket som någonsin gjorts i Premier Leagues historia. I dag utmanades han av Gabriel Agbonlahor, men Aston Villa-spelaren behövde åtta minuter på sig för att göra tre mål mot Manchester City i dagens match på Villa Park.

Slog till snabbt efter kvitteringen

Han behöver dock inte gräma sig särskilt mycket över det missade rekordet. Hans tre mål betydde nämligen tre poäng. City hade kvitterat Villas 1–0-ledning på straff bara fyra minuter innan Agbonhlahor slog till första gången i den 68:e minuten. Det blev två fullträffar till innan Corluka reducerade i slutminuten. John Carew gjorde 1–0 för Villa.

Roligt för Aston Villa, inte lika roligt för Manchester City. Mark Hughes har i och med dagens förlust fått en minst sagt tung start på sin tid som manager i City. I torsdags förlorade laget med 1–0 hemma mot danska Midtjylland i Uefacupkvalet.

– Vi jobbar fortfarande på vårt system och personal och det som kommer att göra det möjligt för oss att hålla en hög nivå från starten av Premier League-säsongen, sa Hughes efter matchen mot Midtjylland.

Saknar Thaksin Svennis?

Han lovade också bättring mot Aston Villa efter att fansen klagat och klagosången lär knappast minska efter dagens förlust. Kanske börjar ägaren Thaksin Shinawatra ångra att han sa tack och hej till Sven-Göran Eriksson.

ARTIKELN HANDLAR OM