Klart: Svennis tar över Mexiko

avDaniel Sjöberg

FOTBOLL

”Det ska bli spännande”

Foto: Gregory Bull
Svennis tillsammans med mexikanska fotbollförbundets Justino Compean.

Nu är det klart. Sven-Göran Eriksson blir ny förbundskapten för Mexiko. De 18 klubbägarna röstade för svensken.

– Jag är jätteglad. Det ska bli spännande, säger Svennis.

Det har ännu inte kommit några uttalanden, men nu är det klart. Det enda hindret var att klubbägarna i Mexiko skulle säga nej till svensken som förbundskapten, men alla 18 röstade ja och nu tar Sven-Göran Eriksson över sitt andra landslaget i karriären.

–  Beslutet var enhälligt, säger Jorge Vergara, en av medlemmarna i urvalskommittén till AFP.

– Det ska bli kul att vara med att ta det här laget till nya höjder, säger Svennis via sin agent Lars Sternmarker till sportbladet.se.

– Det är ett landslag med många bra spelare.

VM-kvalet startar 15 juni

Den 60-årige svensken tar över efter Hugo Sanchez som fick sparken i mars efter att ha misslyckats med att ta U23-landslaget till OS i Peking. Erikssons uppdrag blir i första hand att ta Mexiko till VM i Sydafrika 2010. Den första VM-kvalmatchen spelas den 15 juni mot Belize som väntar igen bara sex dagar senare.

Svennis utlänning nummer nio

Sven-Göran Eriksson är den nionde utländske förbundskaptenen i Mexiko. Den senaste var serben Bora Milutinovic som lämnade sitt uppdrag 1997. Nu, drygt tio år senare, är det dags för en svensk.

Sitt första möte med sitt nya landslag får Svennis snart i USA. Han reser till San Diego inom kort där Mexiko ska möta Argentina i en landskamp.