Experterna: Kalmar FF vinner guld

Av: Daniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

”Svårt att se att Kalmar ska tappa”

Ett litet guldryck i dag. Det betyder inte att allsvenskan är avgjord. Elfsborg har fortfarande chansen att vinna guld, men experterna tror på Kalmar FF.

– Allt talar för att de vinner det här, säger Bo Petersson, till sportbladet.se.

Inget bra spel, men seger ändå. Kalmar FF visade styrka borta mot Hammarby i dag och vann med 2–1 samtidigt som guldkonkurrenten Elfsborg bara fick 0–0 borta mot GIF Sundsvall. Kalmar behåller guldgreppet som stärktes ytterligare och Pelle Blohm som såg matchen på plats för Canal Plus räkning tror att den röda maskinen håller hela vägen in i mål.

– Jag tror inte att dagens matcher var avgörande. Jag har sagt Kalmar ett tag nu och det står jag fast vid. Jag har svårt att se att de ska tappa det här. De är så stabila och segern i dag är så typisk Kalmar. De får inte spelet att stämma, men då kan de luta sig mot sina fasta situationer, säger han till sportbladet.se.

Vill inte döma ut Elfsborg

Blohm fortsätter:

– Det känns som om Elfsborg mer står och faller med att de får spelet att stämma. Det fattas en hel del i deras anfallsspel tycker jag, säger han

Bo Petersson, expert på Viasat, vill inte döma ut Elfsborgs chanser helt, men precis som Blohm har han svårt att se att något ska kunna stoppa Kalmar.

– Man har lärt sig i den här branschen att aldrig säga aldrig, men Kalmar är så gedigna och om Elfsborg kan tappa poäng borta mot GIF Sundsvall så.... Nej, allt talar för Kalmar nu.

Tufft spelschema positivt

Det tuffa spelprogrammet som väntar KFF, som ju är i final i Svenska cupen och som är kvar i Uefacupen, tror inte Petersson kommer att stoppa serieledarna.

– Nanne (Bergstrand, tränare) har verkligen vänt på det där till något positivt och han känner sitt lag så väl att han vet precis vilka knappar han ska trycka på och i vilket läge.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.