Zlatan var inte Ibra

Förväxling i Grekland

lätta att förväxla? Zlatan Ibrahimovic (t.v.) övergång till Paok visade sig vara – Zlatan Muslimovic.
lätta att förväxla? Zlatan Ibrahimovic (t.v.) övergång till Paok visade sig vara – Zlatan Muslimovic.

Paok Salonikis fans rusade till flygplatsen i tron att århundradets värvningskupp genomförts av deras klubb. Och visst, där var han, Zlatan. Det var bara det att det inte var rätt Zlatan.

Det är den italienska nyhetsbyrån Ansa som rapporterar om den smått bisarra förväxlingen som skedde mellan en av världens bästa fotbollsspelare och dennes namne. Grekiska Paok Saloniki skrev på sin hemsida att Zlatan Ibrahimovic var klar för klubben. Inters svenske superstjärna alltså. Längre ned i texten stod det att Zlatan skulle ansluta direkt från Serie A-klubben Atalanta.

Förvånade supportrar?

Paok Saloniki rättade så småningom till felskrivningen på hemsidan, men långt ifrån alla uppfattade detta. Således vallfärdade supportarna till flygplatsen för att ta emot sin nya superstjärna. Hur fansen reagerade när flygplansdörren öppnades förtäljer inte historien, men några supportrar lär ha blivit åtminstone förvånade.

Spelat i Blåvitt

Visst fanns där en Zlatan, men inte Ibrahimovic. I stället var det Zlatan Muslimovic som satte fötterna på grekisk mark. Muslimovic har tidigare spelat i IFK Göteborg med vilka han vann SM-guld för 18-åringar. Han är född i Bosnien och Hercegovina, har spelat landskamper för Bosnien, men har också svenskt pass. Återstår att se om han nu kan glädja Paok Salonikis fans trots de inte fick den Zlatan de hade hoppats på.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.