AIK föll – då saknade Norling Dulee

avJonatan Fast

Publicerad:
Uppdaterad:

”En bra fotbollsspelare”

1 av 2
tungt AIK har endast vunnit en av fyra träningsmatcher i år.

AIK-tränaren Rikard Norling ställde över Dulee Johnson mot Brommapojkarna efter stjärnans skandalkväll. Efter 1–2-förlusten säger Norling:

– Dulee är en bra fotbollsspelare, klart att vi saknar honom.

Det har nu gått tre dagar sedan Dulee Johnson greps i centrala Stockholm. I går, på ett iskallt och soligt Skytteholm, var det lite av lugnet efter stormen. Dulee Johnson tränade under förmiddagen med Bojan Djordjic och flera av AIK:s andra småskadade spelare. Men han spelade inte mot BP. Och AIK förlorade med 1–2.

Inte redo – ingen ursäkt

– Det kändes inte riktigt som att vi var redo för 90 minuter. Det är ingen ursäkt, jag vet vad alla AIK:are vill, men det är så det ligger till, säger Rikard Norling.

Småskador, frekvent matchande och stor ruljans på spelare – där har ni Norlings orsaker till att AIK inte direkt visade upp någon guldform på Skytteholm. AIK har spelat fyra träningsmatcher. Facit: två förluster, en oavgjord och en vinst.

– Förra året vann vi allting under försäsongen med 4-5 bollar, allt gick in. Men vi vann inte SM-guld. Jag vet att allting avgörs på Råsunda, inte nu.

Läste nyligen en intervju med dig där du sade att du tror på SM-guld i år, stämmer det?

– Ja, jag tycker vi har det bästa laget. Men Kalmar blir vassa och Malmö kommer höja sig med Roland (nye tränaren Andersson). Göteborg har också förstärkt.

Daniel Arnefjord tvingades tidigt lämna planen. Men det var inte värre än att han fick sy ett par stygn i pannan.

AIK väntar på att resultatet av Dulee Johnsons blodprov ska komma tillbaka. Ingen intern bestraffning har än så länge gjorts.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM