Ta med rosor & klä dig i svart

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Så ska AIK-fansen hylla Ivan Turina mot IFK Göteborg

1 av 12 | Foto: BILDBYRÅN

Ivan Turina ska hyllas när AIK tar emot IFK Göteborg på måndag.

AIK-fansen uppmanar nu samtliga att klä sig i svart och ta med en ros till målvaktens minne.

Matchen mellan AIK och IFK Göteborg på måndag kommer att spelas som planerat, trots AIK-målvakten Ivan Turinas bortgång. Samtidigt planerar nu hemmafansen en manifestation till minne av profilen.

Supporterföreningen Sol Invictus skriver om planerna på sin hemsida. De uppmanar nu samtliga besökare på måndagen att klä sig i svart och ta med en ros till matchen. 2000 röda rosor har även beställts från Holland och kommer att säljas utanför arenan till förmån för Turinas familj.

Ska skapa ett roshav

”Under uppvärmningen uppmanas alla Gnagare med en ros att gå längst ner på läktaren man befinner sig på för att lägga rosen nedanför läktaren. Alla rosor kommer under uppvärmningen att samlas in för att läggas bakom målet framför Norra Stå. Tillsammans ska vi skapa ett rosenhav kring Ivans plats i AIK, den plats där han vann våra hjärtan”, skriver Sol Invictus.

Utöver den tysta minuten innan matchen planerar fansen även en mer högljudd hyllning i matchens 27:e minut – Turinas tröjnummer. Även specialtryckta t-shirts kommer att säljas i anslutning till matchen, med intäkterna till Turinas familj.

ARTIKELN HANDLAR OM