Hareide: Levante är Spaniens svar på Gefle

Publicerad:
Uppdaterad:
Åge Hareide.
Foto: BILDBYRÅN
Åge Hareide.

FOTBOLL

Napolis tränare jämförde AIK med Juventus.

Åge ­Hareide levererade en annan smått halsbrytande jämförelse.

– Levante är Spaniens svar på Gefle, säger HIF-tränaren inför Europa ­League-matchen.

På onsdagseftermiddagens presskonferens i Neapel jämförde Napolis tränare Walter Mazzarri morgondagens motståndare AIK i Europa Leagues första omgång med Juventus.

På kvällen kom Helsingborgs tränare Åge Hareide med en annan överraskande jämförelse inför lagets match mot ­Levante här i Valencia.

”Har en klar spelbild”

– Levante är Spaniens svar på Gefle, säger Hareide till svensk media när den officiella delen av presskonferensen var över.

Hur menar du då?

– De spelar annorlunda än andra spanska lag. De ligger lågt oavsett motstånd och kontrar. Och Gefle är det kanske mest organiserade laget i Sverige. Gefle har en klar bild av hur de ska spela, precis som Levante har. Det är det jag menar. De är ett starkt kollektiv.

På den officiella delen av presskonferensen med den spanska pressen hyllade Hareide ­Levante, som slutade sexa i ligan i fjol.

”Inte Real eller Barça”

– Levante är favoriter i morgon. Spanska ligan är en av Europas bästa. Alla tror att det bara handlar om Barcelona och Real Madrid, men är man ett av topp­lagen i Spanien är man bra.

Men när vi gick över till svenska så lät det annor­lunda.

– De är inte Real Madrid eller Barcelona. Både Twente och Hannover ­(övriga lag i grupp L) är ­absolut starkare än Levante, säger Hareide.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN