Ancelotti: Inget att be om ursäkt för

Av: Johanna Frändén

Publicerad:
Uppdaterad:

Målvaktssmällen utagerad enligt tränaren – och så ska Zlatan slippa lång avstängning

1 av 15 | Foto: BILDBYRÅN

PARIS. I kväll gör Zlatan Ibrahimovic sin sista match för PSG innan han på torsdag förväntas dyka upp och plädera för ett kort straff som följd av helgens utvisning.

– Zlatan har inte bett oss om ursäkt, eftersom det inte finns något att be om ursäkt för, säger tränaren Carlo Ance­lotti inför kvällens möte med Dinamo Zagreb.

På torsdag fattar franska ligans disciplinnämnd beslut om stjärnans avstängning.
På torsdag fattar franska ligans disciplinnämnd beslut om stjärnans avstängning.

I kväll gör Zlatan Ibrahimovic sin sista match på ett tag för Paris Saint-Germain, när klubben tar sig an Dinamo Zagreb på hemmaplan i Champions League.

Efter utvisningen i lördagens match mot Saint Etienne, då Zlatan gick med fötterna före i bröstet på motståndarnas målvakt Stéphane Ruffier vid en målchans, kommer klubbens svenske anfallare få sitt straff i veckan, trots att man från PSG:s sida inte tycker att Zlatan gjort något fel.

”Har inte pratat”

– Jag har inte pratat med Zlatan om saken och han har inte bett om ursäkt för det inträffade, och det finns inget anledning heller eftersom han inte såg målvakten, säger Carlo Ancelotti dagen före matchen mot Dinamo Zagreb.

På torsdag ska den franska ligans disciplinnämnd, under före detta domaren Pascal Garibians ledning, fatta beslut om svenskens avstängning. Flera personer kring klubben som Sportbladet pratat med menar att PSG gör bäst i att skicka Zlatan Ibrahimovic själv, för att ”förklara sig” inför nämnden.

– Det kommer ses som svagt om PSG bara skickar klubbens generaldirektör Jean-Claude Blanc, och inte spelaren själv. Den här nämndens har ögonen på sig och vet att om de inte beslutar om ett kännbart straff kommer snacket gå om att PSG och deras storstjärnor kommer undan, säger en person till Sportbladet.

I samband med att Zlatan Ibrahimovic, eller någon som representerar honom, hörs, kommer videoupptagningar av krocken med Ruffier visas och Ibrahimovic ha möjlighet att plädera för ett kort straff med motiveringen att han inte såg målvakten när han kastade sig efter bollen.

Lutar åt två matcher

Trots det är den allmänna uppfattningen i Paris att disciplinnämnden kommer att straffa Ibrahimovic med två matchers avstängning samt två matcher ”villkorligt”.

Det skulle innebära att PSG de kommande två ligamatcherna mot Montpellier och Rennes oavsett får klara sig utan sin svenske anfallare. Om Zlatan under de kommande tio matcherna i ligan eller ligacupen drar på sig ytterligare avstängning, till exempel via tre gula kort, kommer även de två ”villkorliga” matchernas avstängning att effektueras.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN