Wilton sätter press på Malmö FF

”Skulle kunna tacka ja till andra klubbar idag”

Wilton Figueiredo sätter press på Malmö FF.

Brassestjärnan vill ha ett nytt kontrakt.

– Jag skulle kunna tacka ja till andra klubbar idag, men vill höra vad Malmö säger först. Men jag vill höra det snart, säger han till Sydsvenskan.

Wilton Figueiredo, 30, har mindre än sex månader kvar på sitt nuvarande avtal. Mittfältaren är fri att prata med andra klubbar och det har han gjort.

– September är en bra månad att bestämma framtiden. Jag har erbjudande från Asien, Brasilien – och Sverige. Jag skulle kunna tacka ja idag, säger Wilton Figueiredo.

Malmö FF:s sportchef Per Ågren säger till Sydsvenskan:

– Vi ska värdera truppen och hur det ser ut ekonomiskt. Vi är väldigt glada för Wilton och så länge vi har möjlighet att ha honom här. Vi har inte tagit något beslut kring truppen än och kommer att komma tillbaka till alla spelare som berörs så snart som möjligt.

Wilton Figueiredo kom till Malmö FF 2009 från Al-Rayyan. Den här säsongen har han gjort fyra mål på 16 matcher i allsvenskan.

Han säger att han gärna stannar i MFF:

– Jag har haft tre bra år i Malmö och trivs här, nu när familjen är här. Jag är absolut intresserad av en fortsättning. Men jag vill veta framtiden i god tid. Det är inte så lätt att flytta en familj och man ska ha klart med bostad och så.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.