AIK Fotboll

AIK överens med målvakt

Av: 

Fredrik Jönsson

FOTBOLL

Har sökt dispens för Christian Frealdsson

Christian Frealdsson.
Christian Frealdsson.

AIK har hittat en ersättare till Ivan Turina.

Klubben är överens med målvakten Christian Frealdsson och har sökt dispens hos svenska fotbollsförbundet.

– Det är den profilen vi vill ha för det jobbet som ska göras, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till Sportbladet.

AIK har varit på jakt efter en målvakt efter Ivan Turina avled i sömnen natten till torsdagen den 2 maj. Nu är klubben nära att göra klart med en ersättare.

AIK har meddelat på sin officiella hemsida att klubben är överens med förre Syrianska-målvakten Christian Frealdsson om ett kontrakt.

– Vi gör bedömningen att han är en stabil och bra kille med erfarenhet från elitfotboll och den kategorin målvakter, som dessutom är födda och uppväxta i Stockholm, är inte så jättemånga. Det är framförallt trygghetsaspekten vi tittar på och värderar väldigt högt i en situation där det är väldigt mycket annat i AIK som har varit, och kanske även är turbulent, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

– Ibland är det mer komplext än att bara rädda bollen, och ibland kommer det bara att handla om att rädda bollen. För att nå dit så behöver man en trygg miljö som inte är svajig som det givetvis har varit de sista veckorna för oss. Att då tillföra ännu mer otrygghet har varit ett uteslutet alternativ.

”Tillför yttermått”

Frealdsson har tränat med AIK under en tid och Wesström såg den 33-årige målvakten ett tiotal gånger under förra säsongen då han lirade för Akropolis, som åkte ur division 1 förra säsongen.

– Han är stor. Han är en lång och kraftfull målvakt. När man ser honom i träning så är han bjässen bland spelarna. Han är en målvakt som tillför yttermått, en oblyg person, han är framåtlutad som målvakt och person. Nu får vi in en målvakt som från träning nummer ett kan alla namnen på spelarna och börjar driva saker som en målvakt ska göra, Wesström.

Är Kyriakos "Kenny" Stamatopoulos förstakeeper?

– Frealdsson är ett stöd för ”Kenny”. ”Kenny” är vår förstamålvakt, punkt slut. Vi har skrivit ett avtal med Frealdsson som sträcker sig till transferfönstret öppnar (15 juli), vilket betyder att det är ett tydligt korttidskontrakt. Det är en lösning som vi varit tvungna att hitta och när vi väl gjorda det är vi glada över att Christian fanns tillgänglig.

Kommer ni fortsätta att leta efter en målvakt?

– Tanken är att använda tiden fram till transferfönstret att inventera marknaden. Sedan kan det vara så att prestationerna gör att man är jättenöjd med det man har, eller så kan prestationerna vara så att man vill tillföra någonting. Det finns ingen anledning att diskutera det i dag.

Sökt dispens

Det svenska fotbollsförbundet måste dock bevilja en dispens för att Frealdsson ska bli spelklar. AIK hoppas han kan vara med i truppen mot Djurgården på onsdag.

– Nu ska tävlingskommittén utreda fallet. I förhandssnacket har vi fått fram att så länge vi söker på en spelare som inte har avtal 1 april i år, så kommer det inte vara några problem, säger Wesström.

Tidigare under torsdagen rapporterade Sportbladet om att serben Obren Cuckovic, 30, tränar med AIK.

– Han kommer inte träna med oss mer.

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll