”Salah kan kosta Liverpool titeln”

Liverpools stjärna får kritik för filmningarna

avOscar Rickstrand

Mohamed Salah föll återigen lätt när Liverpool mötte Crystal Palace i helgen.

Nu anklagar den tidigare Premier League-domaren Mark Clattenburg den egyptiske stjärnan för att försöka lura domarna och får medhåll från BBC-experten Chris Sutton.

”Varje gång han filmar riskerar han att kosta Liverpool titeln”.

Liverpools Mohamed Salah har varit i rampljuset under de senaste veckorna. Anfallaren har öst in mål och gått upp i ensam skytteligaledning, men det är inte den vassa formen som har blivit den stora snackisen.

Gick omkull igen

På annandagen vann Salah en straff efter ett omdiskuterat fall mot Newcastle, två veckor senare fick han med sig ytterligare en straffspark efter en duell med Brightons Pascal Gross och i helgen föll han igen.

Liverpool jagade kvittering hemma mot Crystal Palace när Salah gick i backen efter en situation med Mamadou Sakho. Domaren Jonathan Moss valde att fria och delade varken ut straff eller någon varning för filmning till Salah.

Nu har den tidigare Premier League-domaren Mark Clattenburg reagerat på 26-åringens agerande.

”Han försökte lura domaren”

I en kolumn på Daily Mail skriver Clattenburg att ”Salah gick ner utan kontakt från Mamadou Sakho”.

Vidare skriver engelsmannen att ”det är irrelevant om Salah signalerade till domaren att blåsa straff eller inte. Han försökte lura domaren Jonathan Moss, som borde ha delat ut ett gult kort”.

Clattenburg menar att agerandet borde leda till en avstängning.

”Till VAR har införts, borde man straffa spelare som simulerar”.

Chris Sutton, tidigare anfallare i Premier League och nu expert i BBC, är inne på samma spår och anser att Salahs fall skulle kunna kosta Liverpool ligatiteln.

”Varje gång han filmar riskerar han att kosta Liverpool titeln”, skriver Sutton och fortsätter:

”Om han fortsätter filma så riskerar han att straffas med två matchers avstängning. Liverpool behöver bara ta två snedsteg för att Manchester City ska vara tillbaka i titelstridens förarsäte”, skriver Sutton.

ARTIKELN HANDLAR OM