Polisens besked – avbryter sökandet

”Mycket liten chans att de överlevt”

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Cardiff Citys nyförvärv Emiliano Sala, 28, befann sig på det privatplan som försvann över Engelska kanalen under måndagskvällen.

Polisen har sökt i 15 timmar utan framgång och väljer nu att avbryta operationen över natten.

”Om planet gått ner i vattnet är chansen att någon överlevt tyvärr mycket liten”, skriver man i ett uttalande.

Den argentinske fotbollsspelaren Emiliano Sala, 28, var på väg att slutföra sin övergång från franska Nantes till walesiska Cardiff. Affären skulle kosta motsvarande 150 miljoner kronor och göra Sala till Cardiffs dyraste värvning någonsin.

På måndagskvällen klev han ombord på ett litet privatplan, en ”Piper Malibu”, som skulle ta honom till den walesiska huvudstaden.

Foto: IBL
Emiliano Salas privatplan försvunnet – fotbollsstjärnan saknas

Det flygplanet är nu spårlöst borta.

Natten mot tisdagen inleddes en stor sökoperation. Den brittiska kustbevakningen skickade ut räddningshelikoptrar från kanalöarna Alderney och Guernsey i hopp om att hitta flygplanet, som försvann från radarn klockan 20.30 på måndagskvällen.

Enligt BBC fanns två personer ombord på planet.

”Extremt kallt i vattnet”

Vid 14-tiden på tisdagen kom insatsledaren John Fitzgerald med ett dystert besked.

– Jag tror inte att det finns någon chans att de fortfarande lever. Det är extremt kallt i de här vattnen, en person som ramlat i skulle antagligen inte överleva mer än en timme utan skydd, sa han till franska So Foot.

”Mycket liten chans”

Vid 18.00-tiden uttalade sig den lokala polisen.

Detta efter att ha sökt i 15 timmar utan framgång.

”Under den här 15 timmar långa sökoperationen – som gjorts med hjälp av ett antal flygfarkoster och båtar från kanalöarna, Storbritannien och Frankrike – har ett antal flytande objekt påträffats i vattnet. Vi har inte kunnat bekräfta huruvida dessa kommer från det försvunna flygplanet. Vi har inte funnit några tecken på passagerarna. Om planet gått ner i vattnet är chansen att någon överlevt tyvärr mycket liten”, skriver Guernsey Police i ett uttalande.

De meddelar nu att de avbryter sökandet över natten.

”Planen är att fortsätta i morgon när solen går upp”, skriver polisen.

Emiliano Salas pappa, Horacio, befinner sig hemma i Argentina. Han har uttalat sig för tv-kanalen C5N.

– Timmarna går och jag vet ingenting. Det får mig att befara det värsta. Jag vet ingenting, ingen har kontaktat mig. Jag har inte fått något samtal från ambassaden eller klubben – ingenting. Jag är desperat, säger han.

Publicerad: