PL-stjärnan sågas efter nazihälsning

I blåsväder efter lagkamratens bild

avAndreas Käck, Patrik Brenning

Foto: Catherine Ivill / Getty Images Europe

Wayne Hennessey är i blåsväder.

Premier League-målvakten har fångats på bild där han syns göra en nazihälsning.

”Jag skrek och ropade till personen som tog fotot att skynda sig på och lade samtidigt handen över min mun för att det skulle höras bättre”, förklarar 31-åringen själv händelsen.

Wayne Hennessey har gjort 81 landskamper för Wales och var given etta i Crystal Palace när säsongen startade. På senare tid har han dock förlorat sin startplats, men han fick i alla fall stå i lördagens FA-cupmatch mot Grimsby Town.

Nu är frågan när han spelar nästa gång?

31-åringen har nämligen ställt till med en skandal.

Gör nazihälsning

På en bild som tyske lagkamraten Max Meyer lade ut på Instagram under söndagskvällen syns hur Hennessey gör en nazisthälsning. Han håller sina fingrar över läppen, vilket kan tolkas som en liknelse av Adolf Hitlers mustasch – samtidigt som han heilar med högra armen.

Tidigt på måndagen bemötte Hennessey själv anklagelserna på Twitter. Enligt 31-åringen rör sig allt om ett missförstånd.

”Jag skrek och ropade till personen som tog fotot att skynda sig på och lade samtidigt handen över min mun för att det skulle höras bättre. Jag har nu uppmärksammats på att det här, när kameran fryser bilden, ser ut som att jag gör en djupt olämplig hälsning. Jag kan garantera alla att jag aldrig skulle göra det och alla eventuella likheter med en sådan gest är en ren slump”, skriver Hennessey på Twitter.

1 av 2

”Lär mötas av vrede”

Bilden är nu borttagen från Meyers Instagram-konto, men den har redan fått stor spridning på sociala medier – och kritiken mot Hennessey är stenhård.

Enligt engelska medier lär någon form av bestraffning vänta för 31-åringen.

”Han lär mötas av klubbledningens vrede. De kommer säkerligen att ställa honom till svars för den här incidenten”, skriver exempelvis The Mirror.

ARTIKELN HANDLAR OM