Blågult fortfarande utan motståndare

FOTBOLL

”Ingenting är klart”

Det är mindre än en månad kvar till Sveriges sista fotbollslandskamp för i år – men någon motståndare är ännu inte klar.

Att Sverige ska spela en träningslandskamp den 15 november är bestämt sedan länge. Så långt allt väl. Men frågan om det tänkta motståndet är lite svårare, för trots att bara några veckor återstår är inget klart.

– Nej, vi är ganska sena. Det är första gången som jag varit med om att vi mindre än en månad före match inte har klart med motståndare, säger Lars Richt, chef för fotbollsenheten på Svenska fotbollförbundet, till TT.

Riktigt så illa som att Sverige ska behöva ställa in landskampen lär det förstås inte bli, enligt Lars Richt, som dock inte vill gå in på detaljer.

Enligt Fifas hemsida däremot ska Sverige spela mot Elfenbenskusten den 15 november, uppger TV4 på sin hemsida. Å andra sidan är Elfenbenskusten hos Fifa även uppsatt på en landskamp mot Turkiet dagen innan.

– Som sagt, ingenting är klart, säger Lars Richt hemlighetsfullt.

– Nyligen stod det hos Fifa att vi ska spela mot Saudiarabien i vår, och det var helt fel. Tydligen tar de inte bara uppgifter från de nationella förbunden till hemsidan, utan även från agenter och privatpersoner...

TT

ARTIKELN HANDLAR OM