Så ska de lura BP

FOTBOLL

Inte en enda seger – nu kallar Bajen in Headsetmannen

Foto: FLITIGT SNACK Bajen-tränaren, Tony Gustavsson, har stor nytta av sin spion.

Det usla spelet på bortaplan kan ha kostat Hammarby ett SM-guld. Nästa år kan ett utökat ansvar för Headsetmannen lösa problemet.

– Jag ser gärna att jag i större utsträckning medverkar på bortamatcherna, säger Mikael Hellström

Från Söderstadions läktare, utrustad med ett headset, har Mikael Hellström assisterat Bajentränaren Tony Gustavsson vid samtliga hemmamatcher med undantag för mötet med Elfsborg den 26 maj. Resultatet: sju vinster, en förlust.

– Jag håller en löpande kontakt med Tony. Jag analyserar taktiska saker som uppspelsmöjligheter, ytor och lagdelarnas placeringar.

Hur har samarbetet fungerat?

– Alldeles utmärkt, tycker jag. Men jag känner mig fortfarande lite ovan, jag kan prata mer än jag gör.

Hur många bortamatcher medverkar du på?

– Det är bara mot AIK, Djurgården, BP, Örebo och Gefle.

Varför inte alla?

– Som jag har förstått det är det en kostnadsfråga. Att åka med i spelarbussen kostar ingenting, det är annorlunda med en flygbiljett.

”Vill att han följer med”

Hammarby har på sina nio hemmamatcher tagit 21 poäng, näst bäst i allsvenskan. Och på sina nio bortamatcher tre poäng: sämst i allsvenskan tillsammans med Örebro och BP. Hammarbys lagkapten, mittbacken Suleyman Sleyman, vill att Mikael Hellström följer med på samtliga bortamatcher.

– Det underlättar vi får någon annans syn på spelet, all hjälp vi kan få på våra matcher är bra. Jag vill absolut att han följer med på alla våra bortamatcher.

Hammarbys informationsansvarige Urban Rybrink:

– Mikael Hellström är väldigt nyttig för oss, men hur det blir nästa säsong har vi inte beslutat eftersom vi inte vet vilka förutsättningar vi har.

ARTIKELN HANDLAR OM