Zlatan såg Inter vinna från bänken

FOTBOLL

Mancini ville inte riskera avstängning till Juve-matchen

Med en av säsongens absoluta höjdpunkter i faggorna valde italienska mästarlaget Inters tränare Roberto Mancini att ställa över Zlatan Ibrahimovic i onsdagens ligafotboll mot Genoa.

Foto: GIUSEPPE CACACE
Esteban Cambiasso gjorde ett av Inters mål mot Genoa.

Den svenske landslagsstjärnan är en varning från avstängning och Mancini vill inte att riskera att stå utan sin toppforward i prestigemöte med Juventus på söndag. För Ibrahimovic blir serie A-drabbningen första gången han ställs mot sitt forna lag.

Inter klarade av Genoa ändå. Segern skrevs till 4–1, men Genoa höll länge liv i matchen sedan Abdoulay Konko reducerat till 1–2 med dryga kvarten kvar. Minuten senare kontrade David Suazo till 3–1 och Julio Cruz satte 4–1 på straff i slutskedet.

Roma såg till att hålla trepoängsavståndet upp till Inter efter seger med 3–2 över ärkerivalen Lazio. Lazio inledde målskyttet i en mycket händelserik match på Olympiastadion, Men Roma vände och ledde med 3–1 innan Christian Ledesma skapade nerv i matchen igen med ett mycket snyggt frisparksmål i 70:e minuten.

Juventus missade inte tillfället att ta tre poäng hemma mot Empoli. David Trezeguet gjorde alla målen och sitt andra hat-trick för säsongen – inom loppet av 20 minuter i andra halvlek – då Juventus vann med 3–0.

Och Fiorentina skuggar Juventus på 20 poäng efter 1–0 över Napoli. Christian Vieri avgjorde i andra halvlek.

Milan hämtade sig efter den senaste tidens kräftgång och utklassade Sampdoria borta med 5–0. Efter en mållös första halvlek exploderade Milan med bland annat två mål av Alberto Gilardino.