Blågults bas ska inte träffa Zlatan

FOTBOLL

Jörgen Lennartsson såg derbyt på plats

MILANO

När Zlatan Ibrahimovic spelade sitt första madonne-derby fanns landslagsledningen på plats.

Men inte för att prata med Zlatan.

- Jag har besökt Goran Slavkovski, säger Jörgen Lennartsson.

Foto: bra betyg Zlatan Ibrahimovic och Marco Materazzi på träning dagen efter manglingen mot Milan. Derbyt sågs bland annat av U21-kaptenen Jörgen Lennartsson. ”En fantastisk match”, säger han.

Dagen efter den sanslösa manglingen mellan Milan och Inter var de stora sporttidningarna sprängfyllda av hyperboler. Alla var överens om att Inters 4-3-seger kom i ett klassiskt derby, ett av de bästa som någonsin spelats.

"Rent adrenalin" i "ett sagolikt derby" konstaterade La Gazzetta Sportiva, söndagsupplagan av Gazzetta dello Sport.

Corriere dello Sport skriver om "Inters mytiska 4-3" och att de vann "med tänderna".

Turinbaserade Tuttosport ägnar de första åtta sidorna åt Alessandro Del Pieros 200:e mål för Juventus, men skriver också om Crespos och Ibrahimovics "vendetta", med anledning av att båda förhandlat med (i Crespos fall spelat för) Milan.

- En fantastisk match, säger Jörgen Lennartsson, som såg matchen från San Siros läktare.

U21-kaptenens närvaro gav, i ljuset av Zlatan Ibrahimovics landslagsfrånvaro, en naturlig fråga:

Är du här för att träffa Zlatan?

- Nej, jag har inte träffat honom alls. Jag såg 40 minuter av deras träning i fredags, men jag är här för att träffa och prata med Goran Slavkovski.

Kollar trivseln

Slavkovski är en av Sveriges intressantaste unga spelare, och han fick hoppa in och spela åtta minuter i Inters Serie A-match mot Siena i maj. Sedan dess har det gått tyngre. I senaste matchen med Inters prima vera-lag (juniorlag) satt Goran på bänken.

- Jag är här för att stämma av med honom, kolla hur allt är, hur han trivs - och visa att vi är intresserade, säger Lennartsson.

Zlatan Ibrahimovic själv var överlycklig efter derbyt i lördags kväll och gav ett flertal intervjuer för utländska tv-bolag, men när Inters presschef gav klartecken till en intervju med svensk tv (Canal Plus) valde Zlatan att tacka nej.

Så skrev tidningarna om Zlatan

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A