Ronaldinho fixade festen

FOTBOLL

Trögstartat på Råsunda

Det blev en trögstartad fotbollsfest på Råsunda.

Först i andra halvlek kom storspelet igång – med Ronaldinho.

Världsstjärnan hade flera kanonchanser och spelade fram till Brasiliens segermål.

Solna en oktoberkväll. Kanske inte så konstigt att den riktiga sambakänslan till en början inte ville infinna sig på Råsunda.

Så värst vänskaplig blev inte vänskapsmatchen mellan Brasilien och Equador heller. Fyra gula kort och ett rött hann domaren Stefan Johannesson dela ut den första halvtimmen av matchen.

Drog omkull motspelare

Den märkligaste incidenten var när Elano efter avblåsning tar tag i en motspelares vrister och välter honom. Den aggressivaste när Dudu kopplar grepp kring halsen på Valencia i en närkamp – och får en hård armbåge i bröstet som svar.

Gult för Dudu, rött för Valencia.

Vid det laget hade Equador tagit ledningen med 0-1 genom Félix Borjas nick på ett inlägg från Edison Méndez.

Fred kvitterade

Brasilien pressade på rejält mot slutet av första halvlek mot ett Equador som gått ner på mer defensivt 4-4-1 efter utvisningen, och Fred kunde kvittera strax innan halvtid sedan han kommit fri framför Equadors målvakt Cristian Mora efter en misslyckad rensning av Giovanny Espinoza.

Kaká avgjorde

Andra halvlek tillhörde Brasilien på ett helt annat sätt än den första, och Equadors numerära underläge började alltmer märkas. Flera glänsande anfall i rad från Brasilien gav äntligen frukt när Kaká kunde slå in 2-1 på en chip från Ronaldinho.

Ronaldinho stod även för flera fina målchanser på frisparkar, men den fullsatta arenan fick inte se några mål från världsstjärnan. Matchen slutade 2-1.

Daniel Wiklander