”Vi har slutat gå på dagis”

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Kim om Östlunds utspel: ”Vet inte om han menar mig”

Inte utpekad Kim Källström ger sin syn på bråket i landslaget: ”Vi är inte där för att bli kompisar för livet”, säger han.
Foto: Magnus Wennman
Inte utpekad Kim Källström ger sin syn på bråket i landslaget: ”Vi är inte där för att bli kompisar för livet”, säger han.

Landslagets mittfältare Kim Källström känner sig inte träffad av Alexander Östlunds fräna kritik i Sportbladet.

– Alla har rätt till en åsikt. Man måste kunna ta en motgång, men är man besviken har man rätt att säga det, anser Lyonproffset.

Alexander ”Salles” Östlund petades bryskt inför VM förra sommaren via ett meddelande på mobilsvar. Southamptonbacken höll länge tyst om händelsen, men i måndagens Sportbladet talade han ut.

Han gick även till angrepp mot sina före detta landslagskamrater (se citatet här ovan).

Han avslöjade aldrig vilka spelare han menar. Men en som ofta är i en omdiskuterad konkurrenssituation är Kim Källström.

Lyonproffset ifrågasatte öppet motiveringen till varför han petades i matchen mot Spanien i oktober – Anders Svensson fick spela då han enligt förbundskapten Lars Lagerbäck klarade det blöta underlaget bättre.

Spanienmatchen

Känner du dig träffad av Östlunds kritik?

– Jag vet inte om han menar mig, men det finns stunder då man är besviken. Vi kommer alltid att komma tillbaka till Spanienmatchen. Jag fick frågan om jag var besviken och om jag hade sagt: Nä, det var skitkul att sitta på bänken skulle det varit en fruktansvärd lögn. Sedan var jag glad över att Sverige vann.

Är du förvånad över att Alexander Östlund, som varit tyst så länge, plötsligt säger så här?

– Jag fattar att Alexander var besviken när han inte fick komma med till VM. Sen har alla olika sätt att tackla det på och inget sätt är fel.

Har du upplevt att landslagsspelare som inte får spela är sura och sprider den stämningen?

– Vi är vuxna och alla har slutat gå på dagis. Vi är där för att spela fotboll och inte för att bli kompisar för livet. Det är klart att det är skillnad om du gjort tre mål eller suttit på läktaren. Alla kommer till landslaget och vill spela och är man inte besviken om man inte får spela har man tappat gnistan. Men tränaren tar sina beslut, det är bara att acceptera. Jag håller med Alexander Östlund på det viset.

När det gäller kommande EM–kvalmatcher, Danmark och Island, så ser Kims chanser till spel dystra ut.

Ny röntgen

En ny röntgen i måndags visade att det fortfarande finns blod kvar i den skadade muskeln i vänster ljumske.

– Jag har talat med landslagsledningen och vi tar ett beslut på måndag innan truppen tas ut. Prognosen är ganska dyster, men inga dörrar är stängda, säger mittfältaren.

Läs också:

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN