Läsarna: Här är snyggaste målet

Av: Johanna Frändén

Publicerad:
Uppdaterad:

Henok: Alla tv-kanaler har hört av sig – det är fotbollsgodis

BARCELONA. Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander och Sebastian Larsson fanns alla representerade när Sportbladets läsare röstade fram årets mål.

Men det blev en doldis från den spanska andradivisionen som tog hem en majoritet av rösterna.

– Alla tv-kanaler i Spanien har hört av sig, säger Henok Goitom om helgens jättebalja som får 38 procent av rösterna.

Det blev ett mål från helgen som tog hem överlägset flest röster när sportbladet.se frågade läsarna vilket som är årets svenskmål i höst. Henok Goitom gjorde 1–0 när Almería mötte Sabadell i helgen, men det var hans 2–0-mål som fick supportrarna att jubla – och häpna.

Cykelsparken över Sabadells målvakt har vevats om och om igen i spansk tv och uppmärksamheten efter helgen har varit stor.

”Snyggast i min karriär”

– Det har varit mycket mer pådrag i Spanien än i Sverige. Alla tv-kanaler mellan 1 och 6 har hört av sig och flera tidningar. Det är det snyggaste målet i min karriär, säger Henok Goitom till Sportbladet.

Men han tror inte att målet kommer att få några effekter annat än uppmärksamhet för stunden.

– Ett vackert mål kan komma från ingenstans. Det är bara en sekvens och att man är där, det var det som hände nu. Det är klart att det blir speciellt med tanke på att det var så snyggt, men egentligen går det ju inte att jämför med Zlatan till exempel. Han kanske har gjort de tio snyggaste målen på topp 30. Man måste vara kontinuerlig i det man gör och spela bra i flera matcher. Det här var mer fotbollsgodis, men det är i slutet av säsongen som man summerar vad man gjort.

Kan du njuta av målet så här ett par dagar efteråt?

– Ja, men efter två dagar är det över. Sedan börjar ett nytt kapitel och man förbereder sig på nästa match.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.