AIK Fotboll

Teteh Bangura återvänder till AIK

Av: 

Kristoffer Bergström

Oskar Månsson

FOTBOLL

”Jag är väldigt glad att vara hemma”

Teteh Bangura, 24, är tillbaka i allsvenskan.

Sportbladet kan avslöja att AIK i dag kommer att presentera anfallaren.

Lånet sträcker sig till 15 augusti.

– Jag är väldigt glad över att vara hemma. Jag har saknat fansen och laget. Jag älskar AIK, säger Teteh till Sportbladet.

Teteh Bangura kom till AIK 2011. Han gjorde 15 mål på 17 allsvenska matcher innan turkiska Bursaspor köpte honom för 24 miljoner kronor i augusti.

I Turkiet gick det sämre för den sierraleonske anfallaren. Han gjorde sex mål sin första säsong, men slet med skador och måltorka under 2012/13, vilket ledde till olika lånesessioner.

Enligt Sportbladets uppgifter har AIK gjort klart med ett lån på sex månader, till 15 augusti, vilket innebär att han kan spela allsvenskans 19 första omgångar, varav båda derbyna mot Djurgården.

”Mitt hem”

När Sportbladet möter upp anfallaren på Arlanda är han på gott humör.

– Det känns som att jag aldrig varit borta, att jag fortfarande är hemma. Det har gått ett tag men jag är väldigt glad över att vara hemma, säger Teteh. 

Det har talats om att du har ett AIK-hjärta. Är det så?

– Självklart. Jag är en del av den här familjen, och kommer alltid att vara. Jag vill alltid vara en del av den. Jag följer alltid AIK och kollar matcherna på nätet och har sett att det finns en hel del bra spelare. Jag försöker alltid göra mitt bästa. Jag älskar AIK, jag känner mig avslappnad när jag är med dem. Jag hoppas att allt blir bättre och att jag blir framgångsrik.

Kan det bli så att du stannar längre än sex månader?

– Det här är mitt hem. Det här blir inte mina sista sex månader i klubben. Jag skulle vilja avsluta karriären här.

”Älskar klubben”

Även klubbens vd Thomas Edselius var på plats på Arlanda för att möta upp hemvändaren.

– Teteh älskar klubben. Sedan vill han ha speltid också. Det här spetsar truppen ytterligare. Det känns jättebra, vi har så bra minnen av honom (Teteh). Det känns jättekul, han ska spetsa truppen, säger Edselius till Sportbladet.

Ni har Henok Goitom och Kennedy Igboananike, behövs Teteh?

– Han tillför konkurrens och vi får se vem som spelar.

Teteh Bangura är i behov av en meniskoperation. Enligt Sportbladets uppgifter kommer den att ske i AIK:s regi och behöver inte utesluta att anfallaren deltar redan i den allsvenska premiären mot IFK Göteborg 31 mars.

Först väntar operation, kan det inte sluka hela låneperioden?

– Han ska inte byta ut mjälten. Det är en liten sak som ska fixas. I morgon eller på torsdag sker operationen och vi betalar. Den kostar 15 till 20 000 kronor, säger Edselius.

– Jag blir inte borta länge, jag är en stark kille. Jag ska jobba hårt, fyller Teteh själv i.

”Gick väldigt fort”

Efter en tid i turkiska andraligan och israeliska högstaserien återvänder Teteh Bangura nu till allsvenskan.

– Båda Bangurorna gjorde det fantastiskt bra här, men har sedan haft det tufft. Det gick väldigt fort. Teteh var ju i Köping och gick direkt till AIK. När han sedan kom till turkiska ligan hade han bara en halv säsongs elitfotboll i sig, det kanske gick lite för fort, säger Tetehs agent Patrick Mörk till Sportbladet.

Hur mycket gick han ner i lön? 50 procent?

– Mycket mer än så, men jag vill egentligen inte gå in på det. Det är något slags rekord i lönesänkning. Hans lön har väl varit ungefär som hela AIK:s startelva. Egentligen ska det inte vara möjligt, men nu väljer han fotbollen, säger Mörk.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

AIK Fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll

AIK

Teteh Bangura

Allsvenskan i fotboll