Här rastar de hunden – på allsvenska arenan

Här rastar ett par sin hund – på Falkenbergs IP.

Mittfältaren Anton Wede hoppas att planen är fri från hundskit när Falkenberg spelar allsvensk premiär mot BP på lördag.

– Jag har aldrig hört talas om att man rastar hunden på en fotbollsplan. Om det är så får vi hoppas att det blir stopp på det, säger han till Sportbladet.

Den udda händelsen fick spridning i sociala medier efter att fotografen, förbipasserande Erik Thonäng, lagt ut två bilder på Twitter. På den ena ser man hur ett par rastar sin hund på allsvenska arenan Falkenbergs IP, på den andra hur en vaktmästare ser till att de objudna gästerna avlägsnar sig.

– Det här är allsvenskan..., säger Thonäng och skrattar.

Thonäng, som håller på Elfsborg, befann sig på Falkenbergs IP för att bygga ett sponsortält när ”the kodak moment” dök upp.

– Det kändes som att de hade rastat hunden där förr. Men vaktmästarna pratade med dem ganska lugnt, så de blev inte bortforslade.

”Har missat detta”

När Sportbladet pratar med Falkenbergs mittfältare Anton Wede efter träningen känner han inte till händelsen.

– Jag har missat detta. Planen vi tränade på såg bra ut. Vi tränar runtom, på en a-, b-, och c-plan. Men vi brukar träna på matcharenan dagen innan match så jag hoppas att vi får träna där i morgon, säger han.

– Jag har aldrig hört talas om att man rastar hunden på en fotbollsplan. Om det är så får vi hoppas att det blir stopp på det.

Skitmatch? Vet man aldrig

Allsvenska nykomlingen Falkenberg förlorade premiären borta mot Malmö FF med 3–0.

– Vi var väldigt disciplinerade mot Malmö defensivt, det ska vi ta med oss. Nu kommer vi ha mer bollinnehav, då gäller det att vi är mer noggranna, säger Anton Wede.

– Förra året i superettan vann vi tack vare vår offensiv, så vi får inte glömma att vi är bra. Riktar vi in oss för mycket på defensiven kan offensiven låsa sig. Vi måste tänka lite offensivt också.

Kan vi räkna med en skitmatch mot BP?

– Det vet man aldrig.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.