Bäst i Europa – på att få straffar

Barcelona räddades mot jumbon när Atlético hade chans att rycka

Atlético Madrid hade chans att rycka i La Liga efter 1-0-segern mot Villarreal.

Då räddade två straffar och ett självmål FC Barcelona till en 3-1-seger mot jumbon Betis.

Barcelona är bäst i Europa på att få straffar. I 3-1-segern mot Betis kom säsongens elfte och tolfte straff för titelaspiranten. En siffra bara tyska Hoffenheim tangerar i Europas fem största ligor.

Betis ledde skottstatistiken

Den första straffsparken kom efter 14 minuter och förvaltades av Leo Messi. Syndabocken Jordi Figueras, som var den som fällde Alexis Sanchez, hade en tung kväll och styrde i andra halvlek också in Adrianos passningsförsök till 0-2 i eget mål.

Då var 67 minuter spelade och Betis ledde skottstatistiken. Minuten senare kom också reduceringen genom Ruben Castro. Sedan blåste domaren igen.

Nick frälste Atlético

Inhopparen Neymar tog sig runt på kanten och slog ett stenhårt inlägg som, via en Betis-hand, resulterade i en straffspark. Messi missade den men slog in sin egen retur till 3-1.

– Domaren gjorde en bra match. Jag såg inte den första straffen men mina spelare sa att den var korrekt. Den andra var en tydlig hands, säger Betis tränare Gabriel Calderón.

Segern innebär att Barcelona hänger på Atlético Madrid i toppen. Madrid-klubben slog Villarreal tidigare under lördagen med 1-0 efter att Raul Garcia nickat in mötets enda mål.

Atlético står nu på 79 poäng och skuggas av Barça på 78. Trean Real Madrid spelar senare under lördagen.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN